Wouter van den Berg
Wouter van den Berg SGP
column

BEDANKT!

17 maart 2021 om 07:23 Opinie Raadspraat

Vandaag, 17 maart, is een belangrijke dag voor mij. Allereerst als gemeenteraadslid. Houten stemt namelijk ook over de Ruimtelijke Koers. Een thema waar ik het afgelopen jaar bijna dagelijks mee bezig ben geweest. Heel veel Houtenaren gesproken, vele online gesprekken en discussies gevoerd, en urenlang vergaderd.

Vanaf moment één hebben we ons als SGP-Houten niet herkend in de stadse koers die het college heeft neergelegd. Alle participatie ten spijt, in essentie veranderde er weinig. Veelzeggend is ook dat dé grondlegger en ontwerper van Houten, Robert Derks, de Ruimtelijke Koers geen goed plan vindt. Bouwen is nodig. Het alternatieve plan, de Houtense Koers, past veel beter bij Houten.

Als de stemmen geteld zijn zullen we weten hoe Houten hierover denkt. En dus ook namens welk deel van Houten ik bezwaar gemaakt heb tegen deze stadse koers met hoogbouw en verdichting. Op moment van schrijven weten we de uitslag nog niet, maar ik wil deze gelegenheid alvast gebruiken om iedereen te bedanken die met mij tegen deze koers heeft gestemd. En natuurlijk, ik prijs íedere stemmer, want zo geven we samen de democratie vorm.

Misschien woont u niet in de buurt van Centrum, Molenzoom en Koppeling en denkt u: prima die hoogbouw daar. Maar als stedelijke verdichting echt de basis wordt van toekomstige ontwikkelingen, dan stopt het hier niet. Na de ene verdichting volgt dan volgens hetzelfde principe de andere verdichting. Vandaag hier, morgen daar. Wij willen een koers die niet tot verdeeldheid leidt, maar van Houten samen is.

Vandaag is ook een belangrijke dag voor me om ik kandidaat-Kamerlid ben voor de SGP, op plek 6. Ik ben nuchter genoeg om te weten dat de SGP niet zomaar zes zetels zal halen. Dat zou met recht een wonder zijn. Maar hoe het ook lopen zal, ik ben voor iedere stem dankbaar, lokaal en landelijk. Dat wordt nooit gewoon.

Wouter van den Berg, 

fractievoorzitter SGP-Houten 

wvdberg@sgp-houten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie