Rombout Soldaat
Rombout Soldaat MARJOLEIN THIJSE

Mooi en groen Houten

10 maart 2021 om 07:17 Opinie

Eén van mijn hobby’s is hardlopen door maar vooral ook om het mooie en groene Houten. Zo vlak voor de verkiezingen en het referendum kom ik tijdens het hardlopen regelmatig posters tegen met daarop de oproep om straks tegen de Ruimtelijke Koers te stemmen. Wanneer ik de poster dan eens goed bekijk zie ik aan de ene kant in het duister gehulde grote donkere woontorens en aan de andere kant een mooie vrijstaande woning midden in de natuur volop in de zon. Als dit de 2 opties zouden zijn, dan zou de keuze natuurlijk niet moeilijk zijn…

Maar het is natuurlijk niet zo zwart wit als op de posters wordt voorgesteld. Bovendien gaat de Ruimtelijke Koers over veel meer dan alleen over de vraag of er al dan niet ruimte zou moeten zijn voor hoogbouw. De ruimtelijke koers staat namelijk ook voor:

Meer betaalbare woningen voor jonge starters en ouderen, waarbij met name ouderen ook dichtbij alle voorzieningen kunnen wonen.

Het schaarse groen in Houten Oost zoveel mogelijk groen houden en het ontwikkelen van een landschapspark.

Meer groen in de bestaande woongebieden (centrum, molenzoom, koppeling)

Focussen op die gebieden die een positieve impuls kunnen gebruiken.

Ruimte bieden voor inwonersinitiatieven.

Nader onderzoeken of en hoe er op een verantwoorde manier in Houten Noord-West gebouwd kan worden, mede in samenspraak met de GGD.

Kortom, de Ruimtelijke Koers staat voor een mooi en groen Houten waar zowel jong als oud, mensen met een grote èn kleine beurs ook na 2040 heerlijk kunnen wonen. In een Houten waar we met elkaar, net als nu, trots op mogen zijn!

U begrijpt dat ik, en wij als ChristenUnie, achter de Ruimtelijke Koers staan. Tegelijkertijd begrijp ik ook heel goed de zorgen die sommige inwoners hebben en dat wil ik zeker niet zomaar wegwuiven. Maar bedenk, de ruimtelijke koers is geen eindpunt. De Ruimtelijke Koers is het startpunt om samen met u als inwoner verder aan de slag te gaan om een concrete invulling te geven aan de Ruimtelijke Koers. Dat we samen Houten nog mooier maken dan het nu al is!

Morgen ga ik weer hardlopen rondom Houten. Ik hoop dat ik dat nog lang in een mooie groene omgeving kan doen!

Rombout Soldaat, raadslid ChristenUnie Houten

advertentie
advertentie