De Drama Queens steken hun mening niet onder stoelen of banken
De Drama Queens steken hun mening niet onder stoelen of banken De Drama Queens

Drama Queens en de hoogbouw

Opinie Ruimtelijke Koers

HOUTEN Het Houtense duo de Drama Queens heeft een anatal ludieke filmpjes gemaakt. In deze sketches is de Ruimtelijke Koers van Houten het onderwerp van spot. In het ene filmpje gaat het over twee schoonmaaksters die boven in de torenflat moeten zijn terwijl de lift defect is…De afstand van de flats ten opzichte van elkaar is volgens hen zó klein dat Houten dit volgens hen bedoelt met ‘Gluren bij de Buren’.

(tekst loopt door onder de video)


In het andere filmpje bezingen zij dat zij niet tegen bouwen zijn, maar dat dit ‘uit de klauwen’ loopt. De filmpjes worden driftig gedeeld. Bij navraag bij de Queens laten zij weten dat zij zijn benaderd door de initiatiefnemers voor het raadgevend referendum om dit in scene te zetten.

(tekst loopt door onder de video)


De Drama Queens zélf waren direct enthousiast toen ze werden gevraagd om hieraan mee te werken. ,,Wij zijn niet tegen nieuwbouw, er is juist een grote behoefte aan nieuwe woningen. Maar wij zijn wel tegen die hoogbouw die in de planning is. Dat past niet in Houten. Mijn dochter woont al 10 jaar met haar gezin in een appartement in Houten en wil zo graag naar een andere woning en daarvoor is nieuwbouw nodig. Heel vaak wordt het argument genoemd dat onze jeugd ook graag in Houten wil wonen. Dan vragen wij ons af waarom er überhaupt mensen van buiten Houten in aanmerking komen voor een woning in deze gemeente? Dat is toch totaal onlogisch?”

https://www.referendumhouten.nl/filmpjes/filmpjes-met-drama-queens-over-referendum

door Rina Knopper

Voor meer informatie over de Ruimtelijke Koers verwijzen we naar ons dossier waarin we alle artikelen hebben verzameld. 

advertentie
advertentie