Ronny Neilen-Bruijnen start na de zomer met het geven van kooklessen
Ronny Neilen-Bruijnen start na de zomer met het geven van kooklessen Claudia Verbree

Iedereen kan leren koken

30 mei 2023 om 16:58 Mensen

HOUTEN Heb jij twee linkerhanden in de keuken, maar houd je wel van lekker en samen eten? Ronny Neilen-Bruijnen van Voeding&Z start na de zomer met kooklessen in Houten. Speciaal voor mensen vanaf 18 jaar die gezond en lekker willen leren koken. Of die plotseling hun (kook)maatje kwijt zijn geraakt waardoor ze het plezier in koken kwijt zijn geraakt. Je gaat aan de slag met recepten die je thuis eenvoudig kunt maken.

 

door Claudia Verbree

Diepvries – en kant-en-klaarmaaltijden bevatten vaak veel zout en conserveringsmiddelen. Dat maakt alleen eten niet gezonder of gezelliger. ,,Vers koken is gezonder en goedkoper’’, vertelt Ronny. ,,Neem bijvoorbeeld wortel, ui, prei en selderij. Deze combinatie van groenten kun je gebruiken als basis voor vijf verschillende maaltijden. Lekker en vriendelijk voor je portemonnee.’’ 

Volgens Ronny kan iedereen leren koken. Het leuke aan haar kooklessen zijn dat de deelnemers inspraak hebben op het menu. Je maakt dus geen dingen die je niet lust of die je thuis nooit maakt. Je gebruikt tijdens de kooklessen dan ook geen ingewikkelde keukenmachines die je zelf niet hebt. 

Het idee is ontstaan nadat Ronny een aantal aanvragen kreeg voor kooklessen van mensen die er plotseling alleen voor staan door uiteenlopende redenen, zoals een scheiding, overlijden of verhuizing. ,,Dat is niet aan leeftijd gebonden. Als je iemand kwijtraakt die vaak kookte kan de moed je in de schoenen zakken. En heb je soms zelf geen zin om te koken.’’ 

MAALTIJDPLANNING

De cursus bestaat uit tien kooklessen. Je krijgt veel praktische tips, zoals het maken van een maaltijdplanning. En antwoord op vragen zoals: wat bewaar je in de koelkast, en wat niet? Je leert een volwaardige maaltijd bereiden. Zowel met vlees, vegetarisch als vegan.

Naast het samen koken, eet je gezamenlijk de maaltijd op. ,, Gezelligheid en samen genieten is net zo belangrijk als samen koken.’’ Na het afronden van de kooklessen kunnen de deelnemers verder als een eetclub. Ronny zal dan regelmatig aansluiten als gastkok, en nieuwe recepten en technieken inbrengen.

Er is ruimte voor 8 tot 12 personen. Zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. ,,Ik ben zelf linkshandig, en ik geef kookles aan mensen met twee linkerhanden. Daarom heb ik de naam ‘De linkerhand’ bedacht voor deze cursus.’’, grapt Ronny. Op dit moment zoekt ze naar de juiste locatie voor de kooklessen. Als de locatie bekend is zal de prijs van de cursus bekend gemaakt worden. Deze gaat door bij voldoende deelnemers.

BIOLOOG

Ronny is van oorsprong bioloog en gezondheidskundige. De passie voor koken zat er al jong in. Vanaf haar tiende kookte ze al voor haar ouders en broers. Ze introduceerde op eigen initiatief nieuwe gerechten thuis. Met haar bedrijf Voeding&Z organiseert ze kookworkshops, catering en werkt ze als freelance kok. Het is haar missie om koken en eten weer leuk te maken. Haar specialiteit is vegetarisch en vegan koken.

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie, of je alvast aanmelden? Stuur een mail naar info@voedingenz.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie