Bij Monkey Moves maken kinderen spelenderwijs kennis met 11 populaire sporten
Bij Monkey Moves maken kinderen spelenderwijs kennis met 11 populaire sporten Claudia Verbree

Sporten voor kleine apen

24 september 2021 om 16:30 Zakelijk

HOUTEN Wil je op een speelse manier je kind laten ontdekken met welke sport hij of zij affiniteit heeft? Monkey Moves biedt multisportlessen voor kinderen tussen de 1,5 en 9 jaar. Je kind maakt kennis met de 11 populairste sporten van Nederland en tijdens elke les is er een klim- en klauterparcours uitgezet zodat de kleine apen zelf op ontdekkingstocht kunnen.

Vanaf begin september is Monkey Moves gestart met het geven van lessen in Houten. Op vrijdagochtend in gymzaal Ridderspoor voor de twee jongste groepen in de leeftijden van 1,5 tot 4 jaar. Dit zijn ouder-kind lessen. Een moment samen met je kleintje. Een opa of oma is uiteraard ook van harte welkom. 

Op vrijdagmiddag is de les in gymzaal Limes voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar. Bij beide groepen is ruimte voor instroom van nieuwe leerlingen. 

ONTDEKKINGSTOCHT Sarah van Moorsel en Bas Peters geven de lessen en zijn franchisenemer bij Monkey Moves. Bas heeft een sportopleiding gevolgd naast pedagogiek en Sarah heeft naast onderwijsassistent de opleiding voor Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd. Ze is zelf fanatiek handbal speelster en net als Bas altijd bezig met sport. 

Bas is al een aantal jaar betrokken bij Monkey Moves Utrecht en bekend met het concept en het geven van sportlessen aan kinderen. 

Monkey Moves geeft niet alleen les in Houten, maar ook in Nieuwegein en IJsselstein. ,,Als kind ging ik op voetbal, omdat mijn vader ook voetbalde. Later bleek dat ik tennis veel leuker vond”, vertelt Bas enthousiast. ,,Dat is één van de drijfveren van Monkey Moves: een kind op een ongedwongen en speelse manier laten ontdekken wat hij leuk vindt. We maken kennis met 11 populaire sporten en iedere sport behandelen we in drie lessen. Denk aan basketbal, judo en hockey.” 

,,Plezier staat bij ons voorop”, vertelt Sarah. Tijdens de lessen wordt gewerkt volgens een vaste structuur. Bij het spelen klinkt er vrolijke muziek. Zodra de uitleg volgt, is het even stil. 

De lessen zijn opgedeeld in vier leeftijdscategorieën: vanaf 1,5 tot 3 jaar. Van 3 tot 4 jaar. Van 4 tot 6 jaar en van 6 tot 9 jaar. De kinderen krijgen per leeftijd een Monkey Moves paspoort en krijgen voor iedere geleerde vaardigheid een stempel. 

Sarah legt uit: ,,Het is ons doel zo veel mogelijk kinderen in beweging krijgen en houden. Met onze lessen werken we aan fitte en zelfredzame kinderen met een positief zelfbeeld. Onze lessen helpen kinderen op motorisch- en sociaal vlak. Ze leren verschillende motorische vaardigheden en ze leren samenwerken. En voor de allerkleinsten is weinig aanbod in Houten, terwijl het zo waardevol is samen met je kindje in beweging te komen.”

GRATIS PROEFLES Monkey Moves biedt verschillende soorten abonnementen. Je begint met een gratis proefles. Mocht je naar de proefles nog verder kennis willen maken, dan kun je starten met een abonnement van 6 weken. 

Verder kun je kiezen voor een 10-ritten kaart of een jaarabonnement. Aanmelden Via deze site kunnen kinderen zich aanmelden voor een gratis proefles: https://monkeymoves.com/regio/nieuwegein

advertentie
advertentie