Geopend! Bij Food Time Houten kun je terecht voor verrassende gerechten.
Geopend! Bij Food Time Houten kun je terecht voor verrassende gerechten. Food Time Houten

Vers en verrassend eten bij Food Time

12 mei 2021 om 16:25 Zakelijk

HOUTEN De terrassen zijn weer open, maar lekker uiten in een restaurant zit er voorlopig nog niet in. Gelukkig zijn er veel horecabedrijven die maaltijden thuis bezorgen. Voor zowel lunch als diner kun je vanaf nu terecht bij Food Time aan de Nieuwe Schaft 5D in Houten. Gevestigd naast Domino’s, in het pand waar voorheen de Wok To Go zat.

 door Claudia Verbree

Je wordt gastvrij ontvangen door de eigenaren, de heren Zhang en zijn compagnon Huang. Beide heren zijn chef-kok en ondernemers in hart en nieren. Alle gerechten op de kaart zijn eigen creaties, anders dan anders. Net als de combinatiegerechten, je verwacht het niet, maar het klopt tot in detail. Een sensatie voor je smaakpapillen.

Food Time heeft een gevarieerde kaart met onder andere sushi, rice bowls, poké bowls, salades, sandwiches en kapsalon. De hot rice bowls zijn bekend vanuit Wok To Go. De chefs van Food Time hebben de puntjes op de i gezet wat betreft deze gerechten. Je ontvangt je groente naast het vlees, gecombineerd met geurige jasmijnrijst.

Wat betreft sushi pakt Food Time het anders aan dan gebruikelijk. ,,Wij marineren vlees en vis voordat het in de sushi wordt verwerkt. Bijvoorbeeld biefstuk. De sushi wordt afgemaakt met geflambeerde carpaccio bovenop”, vertelt Liang. De chef koks serveren geen ‘reguliere sushi’, zoals die met alleen komkommer. ,,Wij willen iets anders serveren. Onze sushi is zo smaakvol dat je in principe geen soja saus nodig hebt.”

KAPSALON De kapsalon van Food Time is geen patat met een laag droog vlees, gesmolten kaas en een beetje ijsbergsla erop. Nee, het vlees wordt gefrituurd en gemarineerd, waardoor het sappig en smaakvol blijft. De saus is fris en smaakvol en bij het vlees krijg je huisgemaakte gezuurde wortel, mais en sojabonen. De patat is anders, crunchy met een bite. Met een beetje kaassaus on top. Een kapsalon zoals je nooit eerder hebt geproefd.

Op de (online) kaart vind je de verschillende soorten en smaken kapsalon welke overigens ook op een sandwich verkrijgbaar zijn.

MENU’S Heb je wel eens een poké bowl menu gegeten? Dat zijn de verschillende smaken bowls in een kleiner formaat, zodat je verschillende smaken kunt proeven. Leuk voor het hele gezin. Je kunt de menu’s met elkaar combineren. Bijvoorbeeld sushi gecombineerd met poké bowl of gewaagder: sushi gecombineerd met kapsalon.

Liang Zhang is trots op de opening van Food Time: ,,We hebben er ontzettend veel zin in om onze mooie gerechten aan Houten te laten proeven.” Bij Liang en zijn compagnon stroomt het horeca bloed door de aderen.

Ondanks de specialiteit in de Aziatische keuken, hebben ze beide veel ervaring opgedaan met andere keukens, zoals de Franse keuken. ,,Het is voor ons een feest om een mooi gerecht te ontwikkelen wat raakvlakken heeft met meerdere landen en keukens.”

OP ZOEK NAAR EEN BAAN? Food Time is net geopend en zoekt gemotiveerde medewerkers voor in de keuken en bezorging. Heb jij ook een passie voor vers en smaakvol eten? En zoek je een leuke baan in Houten? Informeer dan snel naar de mogelijkheden.

OPENINGSACTIE De heerlijke gerechten van Food Time zijn online te bekijken via foodtimehouten.nl. Iedere dag geopend vanaf 12.00 uur tot 21.00 uur (dinsdag gesloten). Bezorgen is tussen 16.00 en 21.00 uur. Volg Food Time Houten op Facebook en Instagram voor leuke acties.

Op dit moment kun je gebruik maken van de openingsactie: bij elke afhaalbestelling vanaf €10 ontvang je de kapsalon à la Food Time ter waarde van €7,80 gratis om te proeven.

Profiteer van deze openingsactie.
Ben je op zoek naar een leuke baan?
Afbeelding
advertentie
advertentie