Echtpaar Huissoon ontvangt met trots het huwelijkscadeau van Wethouder Kees van Dalen
Echtpaar Huissoon ontvangt met trots het huwelijkscadeau van Wethouder Kees van Dalen Irene van Valen

Houtens bruidspaar Huissoon-Glas: ,,Je moet elkaar niet willen veranderen”

28 februari 2022 om 11:40 Mensen

HOUTEN Jaap en Annie Huissoon-Glas vierden op 22 februari 2022 hun 60-jarig huwelijk. Ze reageerden verrast op het cadeau dat Wethouder Kees van Dalen hen aanbood namens de gemeente. De duiven vielen op, omdat Annie van die vogels houdt.

Jaap is geboren in Kapelle in Zeeland en Annie in Capelle aan den IJssel. Ze ontmoetten elkaar in 1958 bij de padvinderij en werden onafscheidelijk. Door zijn werk in de wegenbouw, verhuisde het paar naar Houten. Eerst woonden zij in een noodwoning aan de Schalkwijkseweg, later vonden zij een huis in het Oude Dorp. ,,We wonen hier naar onze zin, hebben een grote tuin, leuke buren en wonen dichtbij allerlei voorzieningen.” Het paar kreeg vijf kinderen, veertien kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. ,,Wij hebben een leuk gezin”, vertelde Annie. Jaap vulde aan: ,,Net als ieder ander huwelijk maakten we blije dingen mee en hadden we onze zorgen.” Hij wist dat hij kon vertrouwen op Annie als moeder in het gezin, terwijl hij vaak van huis was. Als gezin genoten ze van de vakanties in Oostenrijk en willen graag nog eens terug.

,,We zagen veel veranderen in Houten, kenden veel dominees en overleefden onze vrienden”, merkte Annie op. ,,Ons geheim om zo lang bij elkaar te blijven danken we aan Gods trouw. Het is een wonder. Bovendien moet je elkaar niet willen veranderen.”

advertentie
advertentie