Wethouder Molenaar (in het rood) in gesprek met bewoners van Het Dorpserf
Wethouder Molenaar (in het rood) in gesprek met bewoners van Het Dorpserf Irene van Valen

Feestelijke heropening ‘t Trefpunt in woongroep Het Dorpserf

2 december 2023 om 12:41 Maatschappelijk

HOUTEN Woongroep het Dorpserf Houten vierde afgelopen vrijdagmiddag de heropening van hun vernieuwde ontmoetingsruimte ’t Trefpunt. Wethouder Rosa Molenaar opende de nieuwe ruimte met het doorknippen van een lint.

door Irene van Valen

Alle aanwezigen namen plaats aan een tafel, waarna Molenaar zei: ,,Samen en gelukkig oud worden, kan hier. Waar dertig jaar geleden alleen nog een vaste telefoon, radio en televisie bestonden, kunnen we ons nu een leven zonder mobiele telefoons niet meer voorstellen. We sturen elkaar berichten en kunnen zelfs videobellen. Het brengt ons dichter bij elkaar, maar jullie wonen werkelijk dicht bij elkaar. Jullie leven apart en toch samen waardoor menselijk contact, een lief gebaar en een troostend woord blijven bestaan. Hier is altijd iemand als het nodig is. Ik wens jullie veel geluk in ’t vernieuwde Trefpunt.”

BETROKKENHEID

Marcia Sprong die namens woningcorporatie Woonin betrokken was bij de vernieuwingen zei: ,,Hier is hard gewerkt. De keuken en vloer zijn vernieuwd en de wanden kregen nieuwe frisse kleuren. De nieuwe wandprint vormde de basis voor die kleuren. Al vonden we de nieuwe kleurcombinatie best spannend, de bewoners ervaren een fijnere sfeer en vinden het hier gezelliger.” Veel van het werk werd door de bewoners zelf uitgevoerd in drie weken tijd. ,,We hadden daarmee een strakke planning”, zei Fred Maas, voorzitter van het bestuur. ,,Het was bijzonder dat mensen die we minder vaak zien, hier hard mee werkten. De betrokkenheid en nieuwsgierigheid waren groot.” Maas vroeg de drie bewoners die hier het langst wonen een collage aan de muur te onthullen. Hierop stonden foto’s van hen en een aantal andere mensen. De 91-jarig Meneer Kranenburg keek kort terug op de start van Het Dorpserf. ,,Destijds was het een bijzonder initiatief met direct 100 inschrijvingen, daarmee ontstond meteen een wachtlijst. Door een bezwaar uit de wijk, liep de bouw een jaar vertraging op. Nu ben ik dankbaar voor het grote woonplezier.” 

ACTIVITEITEN

Het Dorpserf ligt aan de Dorpsstraat in Houten en is een actieve woongroep voor 55+-ers die in eigen appartementen wonen, maar met elkaar optrekken en naar elkaar omzien. Het complex telt 32 appartementen met nu 40 bewoners. In ‘t Trefpunt ondernemen zij verschillende activiteiten die de gemeenschapszin en gezelligheid verhogen, zoals de maandelijkse Happy Hour, Klaverjassen en Soos. Iedere week zijn er sjoel- of biljartavonden en er vinden tal van andere activiteiten plaats, zoals bingo avonden, een nieuwjaarsborrel en er is een huisband. Daarnaast bestaan er werkgroepen voor de tuin en een interieur werkgroep. Voor meer informatie over Het Dorpserf verwijzen we u naar woongroephetdorpserf.nl.

Samen met Fred Maas knipte de wethouder het lint door
Op de achtergrond de wandprint die de basis vormde voor alle kleuren in 't Trefpunt
Veel bewoners genieten van de vernieuwde sfeervolle ruimte
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie