Nu deze winkels zijn gesloten zoekt Alterra nieuwe invulling voor de panden
Nu deze winkels zijn gesloten zoekt Alterra nieuwe invulling voor de panden Houtens Nieuws

Eigenaar Het Rond: Samen met ondernemers en bezoekers een aantrekkelijk centrum maken

17 november 2022 om 16:54 Winkels

HOUTEN Nu de HEMA is verplaatst naar de passage, wil eigenaar Altera Vastgoed achtergebleven winkels zoveel mogelijk bij elkaar zetten en lege panden invullen met tijdelijke gebruikers zoals een atelier of showroom. Geslaagde voorbeelden noemt Alterra: de pop-up winkel ‘Laden & lossen’ en ‘The Workshop’ aan de Spoorhaag. ,,Altera werkt al enige tijd actief aan verbetering van Het Rond. Het streven is een aantrekkelijk centrum voor iedereen, op zowel de lange als korte termijn. In het nieuwe jaar wil Altera starten met ateliersessies waarin met ondernemers en bezoekers de plannen voor een compacter en aantrekkelijker winkelcentrum worden uitgewerkt. Op korte termijn staat Altera open voor tijdelijke invullingen van de leegstaande ruimtes om de levendigheid in het gebied te behouden.”, aldus Alterra.

WAARDEVOLLE INVULLING Marieke Mulder, assetmanager Altera: ,,We zijn op zoek naar concepten die echt iets toevoegen. Daarin werken we samen met de gebruikers van het centrum en horen wij graag hun ideeën. Voor de voormalige HEMA-winkel stond een tijdelijke gebruiker klaar, maar die heeft helaas op het allerlaatste moment afgezegd. We werken er met man en macht aan om de leegstaande panden een waardevolle invulling te geven. Verder zijn wij met de zittende ondernemers aan het Wed en de Raat in gesprek over de toekomst.” 

CENTRUMPLAN Altera acht een bredere samenwerking nodig om van Het Rond een fijne winkel- en verblijfsplek te maken. ,,Daarom werkt Altera binnen de zogenoemde ‘Vitale Coalitie’ nauw samen met partijen als de Bibliotheek, Viveste en Gemeente Houten. Doel van deze vitale coalitie is om tot een gezamenlijk en gedragen centrumplan te komen.”

OPROEP Altera staat altijd open voor nieuwe initiatieven. Bewoners of ondernemers die een goed idee hebben voor een haalbare invulling en deze willen exploiteren, kunnen zich melden via retail@alteravastgoed.nl.

Al eerder werd bekend dat Altera andere plannen heeft voor een deel van het winkelcentrum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie