Dans in School organiseert in Houten Gouden Dans. Ontmoeting, dans en beweging voor senioren
Dans in School organiseert in Houten Gouden Dans. Ontmoeting, dans en beweging voor senioren Hans Hordijk

Creatief+ in Houten: nieuw cursusaanbod voor 65-plussers

13 maart 2022 om 12:02 Activiteiten

HOUTEN Dit voorjaar is het weer tijd om het culturele aanbod voor ouderen in het zonnetje te zetten! Vanaf half april tot en met juni vinden er op de doordeweekse dagen creatieve cursussen plaats voor 65-plussers uit Houten en omgeving. Aan de Slinger organiseert deze cursussen samen met een aantal culturele aanbieders en vakdocenten. Er wordt een aantal cursussen in verschillende kunstdisciplines aangeboden: theater, fotografie, dans, beeldend en muziek. Elke cursus bestaat uit 8 lessen. De inschrijving is geopend via www.aandeslinger.nl.

De cursus theater wordt gegeven door Sophie Plekker. Zij is theatermaker bij Stut Theater in Utrecht. Samen met de deelnemers werkt Sophie aan tekst, beweging, improvisatie, muziek en verschillende acteertechnieken. Men komt uit de comfortzone en leert elkaar op een nieuwe manier kennen. Vakfotograaf Paul van der Klei verzorgt de fotografie cursus. Hij behandelt de basisvaardigheden en kijkt waar hij de aanwezige kennis verder kan verdiepen. Reportages maken en het vertellen van een verhaal door middel van beeld zijn een rode draad in deze cursus. In de lessen wordt aandacht besteed aan techniek en vormgeving. Paul biedt ook een cursus voor gevorderden. Voor degene die al ervaring heeft met fotografie maar de kennis verder wil verdiepen. Hans Hordijk. 

De cursus dans wordt gegeven door Olga van Koningsbrugge, in Houten geen onbekende omdat ze er al jaren haar eigen dansstudio heeft. Er wordt in de reeks lessen toegewerkt naar een volledige choreografie. ,,Samen genieten van dansen, ook voor mensen zonder danservaring, is zoiets waardevols. Voor iedere leeftijd!”, vertelt Olga. 

Beeldend kunstenaars Rian Los en Anneke Janszen geven de cursus beeldend, waarin ze de cursisten de fijne kneepjes van het portrettekenen zullen leren. Want bij het maken van een portret gaat het al snel niet meer over mooi of lelijk, maar over gelijkenis en goed kijken. In acht lessen worden verschillende technieken behandeld. 

In de cursus muziek gaan Marco van Berkel en Yasmine Stöger samen met de deelnemers op zoek naar nieuwe geluiden en het componeren van eigen muziek. Een leuke cursus voor wie wil ontdekken en onderzoeken hoe je een stukje nieuwe muziek maakt.

Meer informatie en aanmelden voor een of meerdere cursussen kan via de website www.aandeslinger.nl en zoeken op creatief+.

advertentie
advertentie