Café Doodgewoon
Café Doodgewoon Stockfoto

Praten over de dood in Café Doodgewoon

20 februari 2023 om 14:15 Lokaal Deel je nieuws

Praten over de dood. Vanwege verlies, omdat het dichtbij is of om gedachten te delen. Of gewoon vanuit een behoefte om een keer stil te staan bij het levenseinde en de dood en hoe hiermee om te gaan. Het kan fijn en inspirerend zijn dit, onder begeleiding, met anderen te doen. Bij ‘van Houten&co’ organiseren we gratis bijeenkomsten met rondetafelgesprekken over dit onderwerp. Laagdrempelig, luchtig en open. 

Wat kun je verwachten 
In café Doodgewoon kun je vrijuit jouw verhaal, gedachten en je ervaringen delen met anderen. In ronde tafelgesprekken (in een kleine groep) bespreken en luisteren wat dit onderwerp bij jou en anderen oproept. Ook als je nog “’springlevend” bent, je nog maar vage gedachten of vragen over dit onderwerp hebt, maar die toch eens wilt delen in een gezelschap dat niet meteen roept: “joh, doe toch eens gezellig”.

Voor wie is het
Voor iedereen – jong of oud – die over de drempel wil en durft te stappen - om over dood, afscheid, levenseinde zijn of haar gedachten een keer onder woorden te brengen. Het gaat ons allemaal een keer overkomen en toch …. het kan soms best lastig zijn om woorden te vinden. Praten over de dood kan je juist doen stilstaan bij jouw leven van nu. Hoe ga je bijvoorbeeld nu om met die naasten in jouw leven waar je vroeger of later afscheid van zult nemen?

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers Christel van Hunnik (van Crystal Clear Coaching en ervaringsdeskundige) en Peter Peters (vrijwilliger Motto en ervaringsdeskundige) organiseren Café Doodgewoon i.s.m. het Centrum voor Levensvragen (CVL) en MOTTO van ‘van Houten&co’. Deelnemers die daar aanleiding toe zien, kunnen op een later moment nog eens (kosteloos) doorpraten met iemand van het CVL.

Informatie en aanmelden

Wil je meedoen of meer weten? Stuur een e-mail naar m.mulders@vanhoutenenco.nl. Heb je vooraf nog vragen, aarzel dan niet om te bellen met Christel van Hunnik (06 28636790) of Peter Peters (030-6375546) of kijk op www.vanhoutenenco.nl.

advertentie
advertentie