Afbeelding
Archief BDUmedia

Nieuw initiatief: Café Doodgewoon Houten

9 juni 2022 om 10:00 Overig

HOUTEN  Een nieuw initiatief van Christel van Hunnik en Peter Peters: Café Doodgewoon, praten over de dood. 

Ze leggen uit wat het idee erachter is en hoe het uitgewerkt wordt. 

WAAROM EEN CAFÉ DOODGEWOON ,,Met Café Doodgewoon willen we alle inwoners van Houten de gelegenheid geven om over de dood te praten. Daarom organiseren we op een laagdrempelige en luchtige manier inspiratiebijeenkomsten met ronde tafelgesprekken in een ‘café’. Om vrijuit jouw verhaal/ervaringen te kunnen delen met anderen en naar elkaars ervaringen te luisteren over hoe jij tegen het afscheid/dood/levenseinde aankijkt of zaken die daarmee samenhangen. Aanleidingen kunnen velerlei zijn: bijvoorbeeld een verlies van een naaste of gewoon vanuit een behoefte om een keer stil te staan bij jouw ideeën over omgang met het levenseinde en de dood.”

WAT KUN JE VERWACHTEN TIJDENS EEN WORKSHOP BIJ CAFÉ DOODGEWOON  ,,In Café Doodgewoon kun je vrijuit jouw verhaal en je ervaringen delen met anderen. In ronde tafelgesprekken (in een kleine groep) bespreken en luisteren wat dit onderwerp bij jou en anderen oproept. Ook als je nog “springlevend” bent, je nog maar vage gedachten of vragen over dit onderwerp hebt, maar die toch eens wilt delen in een gezelschap dat niet meteen roept: “joh, doe toch eens gezellig”.”

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT ,,De initiatiefnemers heten je welkom en inspireren je om in gesprek te gaan. Daarna ga je in kleine groepjes uiteen om in ronde tafelgesprekken verder te praten. Bij elke groepje is een gesprekleider aanwezig. Tot slot komt de groep weer samen met een kop koffie of ander drankje. Je krijgt na afloop een gedicht/verhaal of tips om de dood bespreekbaar te maken mee naar huis.”

VOOR WIE IS HET ,,Voor iedereen – jong of oud – die over de drempel wil en durft te stappen - en over dood/afscheid/levenseinde zijn of haar mening een keer onder eigen woorden wil brengen.

Het gaat ons allemaal een keer overkomen en toch kan het soms best lastig zijn om woorden te vinden. Praten over de dood kan je juist doen stilstaan bij jouw leven van nu. Hoe ga je bijvoorbeeld nu om met die naasten in jouw leven waar je ooit afscheid van zult nemen.”

WAAR IS HET/WAT KOST HET Locatie: Huis van Houten, 1e verdieping boven de bibliotheek (als je de trap opkomt links achter in de grote open ruimte). Deelname is gratis.

WANNEER: donderdagavond 23 juni van 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) tot 21.30 uur. Volgende bijeenkomsten in 2022: 29 september en 24 november

INITIATIEFNEMERS Christel van Hunnik (coach Crystal Clear Coaching en ervaringsdeskundige) en Peter Peters (vrijwilliger Motto en ervaringsdeskundige) organiseren Café Doodgewoon i.s.m. Marije Vermaas en Margot Mulders van het Centrum voor Levensvragen en MOTTO (‘van Houten&co’) met wie deelnemers - die daar aanleiding toe zien - nog eens een keer individueel door kunnen praten.

Aanmelden kan via een e-mail naar: m.mulders@vanhoutenenco.nl

Heb je vooraf nog vragen, aarzel dan niet om even te bellen met Christel (06 28636790) of Peter (030 6375546).

advertentie
advertentie