Leerlingen enthousiast onthaald door bedrijven op Beroepenfeest
Leerlingen enthousiast onthaald door bedrijven op Beroepenfeest Dick Sijtsma

Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?

27 september 2021 om 13:02 Lokaal Deel je nieuws

Met deze slogan spoort Houten On Stage de vmbo-leerlingen van Houten aan om na te denken en te dromen over je toekomst. Wat wil je worden? Waar word je blij van? Welke vakken kun je kiezen? Wat houdt een beroep in de praktijk in? Lastige vragen. Een vmbo-leerling staat op 14 jarige leeftijd voor een keuze van een vakkenpakket. Een jaar later wordt de keuze voor een mbo-opleiding gemaakt. Reële beroepsbeelden helpen de leerlingen bij het maken bij het maken van een bewuste keus voor vakken of opleiding.

Houten On Stage biedt de vmbo-ers de kans bij verschillende beroepen in de keuken te kijken. Door te proeven aan de praktijk en te luisteren naar het verhaal van de beroepsbeoefenaar of vakman zelf, krijgt de leerling een gevoel bij een beroep. Een kennismaking met de praktijk zegt de jeugd meer dan de flyers of promotiefilmpjes. De passie van degene die zelf het vak uitoefent kan de leerlingen raken.

Natuurlijk speelt de huidige arbeidsmarkt mee bij het maken van keuzes, maar wie weet hoe de arbeidsmarkt er over 4 jaar uitziet? Keuzes moet je maken met je hart. Dromen over de toekomst, maar ook reëel blijven. Breed oriënteren maakt je rijker. Houten On Stage biedt een breed aanbod van beroepen om mee kennis te maken. Voel je je aangesproken door de slogan van On Stage? Wil je de Houtense vmbo-leerlingen in dit keuzeproces ondersteunen? Op 10 maart 2022 ontmoeten bedrijven leerlingen tijdens het Beroepenfeest. Je vertelt leerlingen in informele sfeer over je vak en maakt afspraken met geïnteresseerde leerlingen voor de Doe Dag op 29 maart. Op die dag brengen leerlingen bezoekjes aan bedrijven. Meer Voor meer informatie en aanmelden: www.houtenonstage.nl.

advertentie
advertentie