Afbeelding
Lek en Linge

Interactieve speurtocht bij Lek en Linge voor leerlingen groep 8

18 september 2021 om 16:00 Onderwijs

CULEMBORG/HOUTEN Kennismaken met de brugklaslocatie van Lek en Linge in Culemborg en nog kans maken op een prijs ook. Dat kan tijdens de Challenge, de interactieve speurtocht voor leerlingen van groep 8 die 30 september plaatsvindt. Storm en Fien, inmiddels brugklassers bij Lek en Linge, hebben er goede ervaringen mee.

De Challenge in het kort: leerlingen gaan in groepjes door het schoolgebouw met als doel bij tien verschillende vakken puzzelstukjes te bemachtigen. Die stukjes samen zijn een code en wie de code kraakt, is winnaar. En passant proeven de leerlingen hoe het er bij vakken als Frans, wiskunde, techniek en drama aan toe gaat, ontmoeten ze docenten en kunnen zich al een beetje een beeld vormen van wat mogelijk hun volgende school wordt.

GEZELLIG EN INFORMATIEF ,,Vorig jaar ben ik met meerdere kinderen uit mijn klas van de basisschool naar de Challenge geweest”, vertelt Fien. ,,Het was vooral gezellig en informatief, met zijn allen door de school lopen en kennismaken met leraren en de vakken die ze geven.” Fien is twaalf, woont in Rhenoy, droomt ervan om binnenhuisarchitect te worden en fietst sinds enkele weken elke dag naar Culemborg waar ze bij Lek en Linge tweetalig vwo (tvwo) doet. ,,Ja, dat bezoekje heeft zeker geholpen om mijn keus te bepalen. Ik ben ook bij twee andere scholen gaan kijken, maar nergens was de sfeer zo goed. En een apart gebouw voor de brugklas is heel gaaf.”

Storm, ook twaalf en uit Rhenoy, maakte samen met Fien de overstap van groep 8 naar tvwo. Alleen heeft hij al een oudere broer op Lek en Linge en dat maakte de keus voor Lek en Linge eenvoudiger. ,,Via mijn broer, die nu in de vierde klas zit, had ik al veel van deze school gehoord. Maar die Challenge is absoluut de moeite waard als je in korte tijd wilt zien hoe het hier werkt.”

STARTSCHOT is precies wat ze bij Lek en Linge voor ogen staat, licht Thomas Woerdenbach toe. Hij is docent bewegen en sport én organisator van de Challenge. ,,Al een aantal jaren is dit een beproefd recept waar kinderen enthousiast aan meedoen. Vorig jaar kwamen er driehonderd leerlingen op af. Als ze dan met zijn allen in de grote hal van de brugklaslocatie zijn verzameld en het startsignaal klinkt, vliegen ze alle kanten op. Want dat kan hè, de Challenge voert je door het hele gebouw.”

De Lek en Linge Challenge voor groep 8-leerlingen van alle basisscholen in Culemborg en omgeving is op 30 september van 16.00 tot 17.00 uur. Locatie: Annie M.G. Schmidtpad 1 in Culemborg. Inschrijven voor de Challenge: lekenlinge.nl.

advertentie
advertentie