Buitenbioscoop
Buitenbioscoop Paul van der Klei

Film favorieten in de Buitenbioscoop Aan de Slinger

1 juni 2022 om 15:25 Film

HOUTEN Vanaf vrijdag 3 juni draait Aan de Slinger zes vrijdagavonden op rij de publieksfavorieten van het afgelopen seizoen in de Buitenbioscoop. Dekentjes klaar en genieten maar! We trappen af met de Deense film ‘Druk’ met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. De film gaat over een viertal uitgebluste middelbare school-docenten. Ze stuiten op een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed geestverruimend werkt en problemen vermindert. Ze besluiten een experiment te starten waarbij ze de hele dag een constant alcoholpromillage in hun lichaam handhaven. De eerste resultaten zijn positief. Maar voor sommigen wordt het steeds moeilijker om controle te behouden. “Pakkende tragikomedie” vond NRC. Daarna in de Buitenbioscoop: The Worst Person in the World (10 juni), Riders of Justice (17 juni), Mijn vader is een vliegtuig (24 juni), Supernova (1 juli) en Nomadland (8 juli). Op het beschutte theaterplein staan stoelen klaar. De films gaan door bij goed weer en starten om 22.30 uur, wanneer het zo goed als donker is. Tickets zijn € 5,-, de bar is binnen geopend. In de bioscoop binnen draait: New Order op 7 en 8 juni, Mothering Sunday op 14 en 15 juni, El Buen Patrón op 21 en 22 juni en Delicieux op 28 en 29 juni.

JONG TALENT PRESENTEERT Op zaterdag 11 en zondag 12 juni presenteren de cursisten van vier Productieklassen van Jeugdtheaterschool Aan de Slinger hun voorstellingen. Een jaar lang hebben deze groepen jongeren gewerkt aan de voorstelling. Ze onderzochten een thema, ze schreven scenes, maakten materiaal en monteerden dit tot een mooi geheel onder leiding van de regisseur. Het worden gezellige JTS avonden met steeds twee voorstellingen op het programma, met daartussen een korte pauze.

THE KIK Deze Rotterdams-Tilburgse band laat voor hun concert ‘The Kik hertaalt Eurovisie’ op woensdag 15 juni de bekendste songfestivalhits horen op de voor hun volstrekt eigen wijze. En in het Nederlands. Verwacht Abba, France Gall, The Common Linnets, Bucks Fizz en meer. Plus lekker veel ongein. 

Twee weken eerder in het theater: het satirische nieuwsplatform De Speld, bekend van hun eigen onlinepodium en van hun bijdragen in de Volkskrant, komt op zaterdag 4 juni naar het theater.

Ga voor het complete theater- en filmoverzicht en het bestellen van tickets naar www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de Buitenbioscoop film ‘The Worst Person in the World’ op vrijdag 10 juni aanvang 22.30 uur. Wil je hier graag naar toe, mail dan voor woensdag 8 juni 9 uur onder vermelding van ‘Person’ naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.

advertentie
advertentie