Afbeelding
EnergieRijk Houten

Raad in actie voor inwoners en EnergieRijk Houten

22 november 2022 om 10:57 Activiteiten

HOUTEN Op zaterdag 26 november gaan raadsleden van de gemeente Houten samen met inwonersorganisatie EnergieRijk Houten naar de wijk De Weide. Tussen 12.00 en 15.00 uur gaan zij van deur-tot-deur met bewoners in gesprek hoe je op een eenvoudige wijze energie kunt besparen in huis.

EnergieRijk Houten wil graag zo veel mogelijk inwoners van Houten bereiken, de winter komt er nu echt aan en je huis duurzaam maken scheelt dan echt in de kosten. De vrijwilligers van EnergieRijk Houten zijn al in veel wijken geweest maar nog niet in deze wijk. Op 26 november zijn raads- en commissieleden en leden van het college als vrijwilliger de extra handjes van EnergieRijk Houten om hen te helpen in korte tijd zoveel mogelijk mensen te bereiken.

De vrijwilligers hebben informatiemateriaal bij zich en willen graag van de inwoners horen welke wensen en behoeften er zijn. Wat is er nodig om hun woning te verduurzamen en hun energierekening omlaag te krijgen? De raadsleden nemen ook graag suggesties en ideeën mee voor de raad en de politiek.
De vrijwilligers hebben ook een flyer bij zich over het aanvragen van eenmalige energietoeslag, wanneer inwoners daarvoor in aanmerking komen, moeten zij dit aanvragen voor 31 december 2022.

Gedurende de buurtactie staat het mobiele EnergieBespaarCafé (met bakfiets) bij de wijkwerkplaats De Meerkoet. Daar staan ook de energieambassadeurs en energiebespaarcoaches die nog meer vragen kunnen beantwoorden. Je kunt je daar overigens ook aanmelden als energieklusser.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie