Wethouder Jan Overweg
Wethouder Jan Overweg Annette Stolk

Houten krijgt extra geld voor gezonde leefstijl van de inwoners

15 juli 2021 om 16:07 Overig

HOUTEN De gemeente Houten ontvangt van de Rijksoverheid 100.000 euro om extra te investeren in een gezonde leefstijl van haar inwoners. Met dit steunpakket probeert men de negatieve gezondheidseffecten van de coronamaatregelen zoveel mogelijk tegen te gaan en te voorkomen.

door Annette Stolk – de Vries

Wethouder Jan Overweg: ,,Het blijkt dat we tijdens de coronapandemie meer zijn gaan eten, minder hebben bewogen en dat we meer zijn gaan roken en drinken. Het geld dat we nu ontvangen gaan we voor een deel gebruiken om ons leefstijlakkoord ‘Healthy Houten’ te versterken. Hiermee waren we dit jaar al begonnen. Samen met het vorig jaar afgesloten Sport-en Beweegakkoord zetten we vol in op het met veel plezier laten sporten en bewegen van onze inwoners.”

ZWEMMEN Met het geld uit het steunpakket zullen er tijdens de vakantie bijvoorbeeld extra sportactiviteiten voor de jeugd worden georganiseerd. Overweg: ,,We willen ook gaan stimuleren dat kinderen en ouderen weer meer gaan zwemmen. We hebben geconstateerd dat onder kinderen de zwemvaardigheden zijn afgenomen. Veel kinderen halen niet meer hun B-zwemdiploma.” Voor de topsport in Houten wil de gemeente de PCR-testen gedeeltelijk gaan vergoeden.

TAPPUNT Ook in de openbare ruimte zal geïnvesteerd worden in een gezondere leefstijl. Op ’t Rond zal er een watertappunt komen. Het dak van de fietsenstalling van College de Heemlanden zal heringericht worden tot sportplein/basketbalplein.

SPORTVERENIGINGEN Als gevolg van corona zagen veel sportverenigingen het afgelopen jaar hun ledental dalen en het aantal vrijwilligers teruglopen. Overweg: ,,We willen een deel van de extra steun gebruiken om de verenigingen te helpen om met speciale ledenprogramma’s leden terug te krijgen. De verenigingen zullen zelf met plannen moeten komen, maar we willen ze van harte ondersteunen.”

BLOEIEN Al eerder besloot het college van B&W extra steun te geven aan mensen en sectoren die lokaal extra hard zijn geraakt door de coronacrisis, zoals jongeren, kwetsbare inwoners en de cultuursector. Steunmaatregelen voor het onderwijs zullen nog volgen. Op deze manier hoopt het college de impact van de coronacrisis voor haar inwoners te verminderen en hoopt ze dat de Houtense samenleving weer snel gaat bloeien zoals vóór de coronacrisis.

Afbeelding
advertentie
advertentie