De innovatiekaravaan van het Cultuur Innovatiefonds in september door de provincie Utrecht
De innovatiekaravaan van het Cultuur Innovatiefonds in september door de provincie Utrecht Aan de Slinger

Eerste innovatiecafé in Houten ‘Verbinden en samenwerken’

30 augustus 2022 om 15:46 Activiteiten

HOUTEN Innoveren doe je door samen te experimenteren, geleerde lessen te delen en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Daarom trekt de innovatiekaravaan van het Cultuur Innovatiefonds in september door de provincie Utrecht. Op woensdagavond 21 september strijken ze neer in Houten voor de eerste editie uit de reeks Innovatiecafés. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Aan de Slinger. Thema van de avond is Verbinden en samenwerken. Meld je nu aan!


Cultuur verbindt. En met het creatief-verbindend vermogen van de cultuursector als uithangbord en de kunstenaar als vaandeldrager zijn er oplossingen denkbaar voor de meest uiteenlopende maatschappelijke opgaven. Denk aan armoedebestrijding, eenzaamheid, energietransitie, inwonersparticipatie en citymarketing. De culturele sector ziet kansen. Toch is de praktijk vaak weerbarstig. Door je op het snijvlak van verschillende domeinen en organisaties te begeven stuit je soms ook op onbegrip en weerstand. Spreken we wel dezelfde taal? Hebben we dezelfde belangen? Goed bedoelde initiatieven stranden vaak nog voor ze goed en wel gestart zijn. Hoe zorgen we ervoor dat ruwe ideeën ook echt de kans krijgen om uit te groeien tot duurzame samenwerkingen? En wat kunnen we hierbij leren van andere organisaties?

PROGRAMMA Aan de hand van korte inhoudelijke presentaties van gastsprekers gaan alle aanwezigen met elkaar in gesprek. Doel hierbij is om ontwikkelvraagstukken te verkennen en uitdagingen en kansen te benoemen.

Het inhoudelijke programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Ook is het mogelijk om vanaf 18.15 uur aan te schuiven voor een (gratis) maaltijd.  De avond vindt plaats in Aan de Slinger, De Slinger 40 in Houten.

Deelnemen aan het Innnovatiecafé is gratis. Aanmelden kan tot 14 september. Meer informatie en aanmelden via: www.aandeslinger.nl/projecten/innovatiecafe 

advertentie
advertentie