Afbeelding
Irene van Valen
Regenboogweek

Queeravond: een plek voor iedere kleur

23 mei 2022 om 13:01 Activiteiten

HOUTEN Eens in de drie maanden opent Jongerencentrum Shine de deuren voor een Queeravond. Alle Houtense jongeren tussen de 12 en 25 jaar die zichzelf identificeren als Queer of Questioning voor welke letter van de LHBTQIA+gemeenschap zij staan, zijn welkom om elkaar te ontmoeten. Uiteraard vond juist tijdens de Regenboogweek een Queeravond plaats op vrijdag 20 mei.

door Irene van Valen

Tijdens de Queeravonden zoeken gelijkgestemden elkaar op. Zonder zichzelf te hoeven verdedigen of van alles uit te hoeven leggen, vindt men hier een plek om zichzelf te zijn, kennis te delen en vrienden te maken. Nu vonden zes jongeren en een begeleider elkaar in de zaal. Een van hen was er voor het eerst. Na even wat afwachten werd hij aangesproken en opgenomen door de anderen. Het leek alsof iedereen elkaar al langer kende door een ongedwongen sfeer. Alles onder het genot van wat te drinken en knabbelen.

VOORSTELRONDE Na het binnenkomen stelde iedereen zich voor. Daarbij noemde men de voornaam, de aanspreektitel (hij/zij/them) en welke letter uit de LHBTQIA+ bij die persoon paste. Sommigen wisten waar zij stonden, een ander wist sinds een half jaar zeker waar ze voor stond en een ander is zoekende. Het mocht er allemaal in openheid en respect zijn. De saamhorigheid was voelbaar, het plezier en de gezelligheid tastbaar. Tijdens de avond werd het boek ‘Gloei’ verloot. Een boek waarin verhalen, tekeningen en portretten van queer mensen te vinden zijn. Om kans te maken op het boek moesten mensen aan de slag om iets over zichzelf te delen. Wij verlieten het Queerhouse , maar wil jij naar een volgende Queerhouse, kijk dan op Instagram, want momenteel wordt er gewerkt aan de website van Shine.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie