De Regenboogvlag wordt gehesen en luidt de start van de Regenboogweek in.
De Regenboogvlag wordt gehesen en luidt de start van de Regenboogweek in. Irene van Valen

Vlaggen hangen bij gemeentehuis van Houten voor LHBTQIA+ers

17 mei 2022 om 13:35 Activiteiten

HOUTEN Bij het gemeentehuis werden 17 mei twee regenboogvlaggen gehesen om de start van de regenboogweek in te luiden. ,,Hiermee vragen we aandacht voor het einde van haat tegen en uitsluiting van de LHBTQIA+ gemeenschap”, zei Marcel van Gooswilligen namens de LHBTQIA+klankbordgroep: ,,Haat is onacceptabel. Met deze vlaggen toont Houten te staan voor deze mensen.” Jan Overweg vulde aan: ,,Niemand zou er tegen mogen zijn dat je bent wie je bent. Iedereen is bijzonder; je mag er zijn. Dat is onze boodschap. Ga met elkaar in gesprek tijdens de geplande activiteiten.” Waarna burgemeester Gilbert Isabella zijn dankbaarheid uitsprak voor de mensen die rondom de vlag samen kwamen. ,,We staan hier samen en laten zien dat ieder mag zijn wie die is. Maak er een vrolijke week van en bezoek verschillende activiteiten die deze week plaatsvinden.”  

REGENBOOG WEEK Tijdens de Regenboog week van 17 tot en met 22 mei worden er verschillende activiteiten georganiseerd waarin gevierd wordt dat iedereen mag zijn wie die is. 

18 mei om 10.00 uur: Koffieochtend Haltnahuis, het Kant 193, voor ouderen om met elkaar te praten over LHBTQIA+-er zijn en ouder worden. 

18 mei om 20.30 uur: Zin in Film: toont ‘Flee’ in de filmzaal in Theater ‘Aan de Slinger’. De film gaat over Amin. Hij wilt trouwen met zijn vriend, maar het verleden lijkt hem te achtervolgen. 

20 mei om 19.00 uur: Een avond georganiseerd door Shine in De Slinger 2. Deze avond is voor jongeren en iedereen die zich identificeert als Queer of nog Questioning is. 

20 mei om 19.00 uur: Koffiedrinken voor ouders van LHBTQIA+-kinderen in de Krachtfabriek, Dijkhoeve 1. Deze avond kunnen ouders samen koffie drinken en ervaringen uitwisselen. 

21 mei om 16.00 uur: Regenboogcafé in de Opstandingskerk, het Kant 1. Gezellig iets met elkaar drinken met vooral ruimte voor gesprek en bezinning.

Wilt u meedenken? Word dan lid van de klankbordgroep.

Lees hier (...) het verhaal van vier Houtense LHBTQIA+’ers die meer over zichzelf en hun wensen vertelden.   

Van Gooswilligen heet iedereen welkom
Tompouces eten in het gemeentehuis
Ook de burgemeester spreekt de aanwezigen toe
Wethouder Jan Overweg: ,,Je mag zijn wie je bent
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie