Twee minuten stilte bij het herdenkingsmonument op Holocaust Herdenkingsdag vorig jaar
Twee minuten stilte bij het herdenkingsmonument op Holocaust Herdenkingsdag vorig jaar Archief BDUMedia/Annette Stolk

Holocaustherdenking op het Plein

23 januari 2022 om 19:30 Activiteiten

HOUTEN Op zondag 30 januari a.s. wordt een holocaustherdenking gehouden bij het herdenkingsmonument op het Plein. De herdenking begint om 12.00 uur.

De herdenking wordt georganiseerd door het 4 en 5 mei comité Houten. Voorzitter Lida van der Marel zal spreken evenals burgemeester Gilbert Isabella.

Gezamenlijk leggen zij een bloemstuk waarmee Houten alle slachtoffers van de gruwelijke holocaust herdenkt. De herdenking wordt muzikaal omlijst  Na afloop worden er bovendien bloemen gelegd bij de struikelsteen ter nagedachtenis aan Levie Mozes aan de Korenmolen.

In januari 2020 , het jaar waarin 75 jaar bevrijding werd gevierd, vond in Houten de eerste holocaustherdenking plaats. Deze herdenking in de RK kerk in Schalkwijk, georganiseerd samen met het 4 mei comité Schalkwijk, trok veel belangstelling. Reden om voortaan elk jaar een herdenking te organiseren. Belangstellenden zijn welkom, waarbij de 1,5 meter regel in acht moet worden genomen. Mocht dit door drukte niet mogelijk zijn, dan wordt u verzocht een mondkapje te dragen.

VERHALEN Het 4 en 5 mei comité Houten is op zoek naar inwoners die een oorlogsverhaal of een verhaal van na de oorlog over hun Joodse familie met hen willen delen. Als u het lastig vindt om het op te schrijven, dan komt iemand van het comité graag bij u op bezoek om met u in gesprek te gaan. Verhalen kunt u mailen naar: info@4en5meihouten.nl

Kijk voor meer informatie op de website: www.4en5meihouten.nl

advertentie
advertentie