Het herdenkingsmonument op het Plein
Het herdenkingsmonument op het Plein Archief BDUMedia / Annette Stolk

Activiteiten rond 4 en 5 mei

Maatschappelijk

HOUTEN Ook dit jaar vindt de dodenherdenking op het Plein in Houten en in Schalkwijk plaats zonder publiek. 

Op 4 mei wordt de tegel 2021 van het tableau bij het herdenkingsmonument onthuld. De tekst komt uit het gedicht van Karine Jekel. 

DIGITAAL CONCERT Om 20.30 uur verzorgt het koor Adveniat Musica o.l.v. Rienk Bakker in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Houten en de Protestantse Gemeente Houten een Herdenkingsconcert. Op het programma staan werken die als thema’s verlies, troost en eeuwige rust hebben. O.a. delen uit de Requiemmis van Tomas Luis da Victoria en ‘Eternal Rest’ van James Whitbourn. De medewerking van cellist Gadze Heeres geeft de muziek een extra diepe laag. Arjan Veen bespeelt de vleugel en het orgel. Vanwege de coronamaatregelen zingt het koor in minimale bezetting.
Met dit concert wordt Dodenherdenking op muzikale wijze afgesloten. Het concert is niet toegankelijk voor het publiek, maar wordt live uitgezonden: www.kerkdienstgemist.nl/stations/423-Opstandingskerk.. 

WANDELROUTE In Schalkwijk heeft het 4 mei comité heeft een unieke wandelroute uitgestippeld die vanaf 24 april klaar ligt in de hal van de RK Michaëlkerk, Jonkheer Ramweg 18. In de vorm van een speurtocht, dus ook leuk voor kinderen, loop je in ongeveer 1,5 uur langs een aantal memorabele plekken in Schalkwijk. 

Via de website www.oranjeverenigingschalkwijk.nl is de dorpsfilm ‘Lijnen in het land: Het Eiland van Schalkwijk tijdens WO II’ te bekijken, voor iedereen die hem vorig jaar heeft gemist of gewoon nog een keer wil zien.

VLAGPORTOCOL Op 4 mei kunt u de hele dag de vlag half stok te hangen, vanaf zonsopkomst tot zonsondergang. Op 5 mei kan de hele dag de vlag in top, vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.

Verder kunt u bloemen leggen bij de gedenksteen in ’t Goy, de oorlogsgraven in Schalkwijk en Tull en ’t Waal, bij het monument op de Rotonde in Schalkwijk en bij het herdenkingsmonument op het Plein in Houten.

advertentie
advertentie