Clinic Rolstoelbasketbal door Walter Vlaanderen
Clinic Rolstoelbasketbal door Walter Vlaanderen René van den Brandt

Zomeractiviteiten jongerenwerk ‘van Houten&co’

Nieuws Deel je nieuws

Jongeren in Houten hoeven zich ook deze zomer niet te vervelen. De hele vakantie staat er van dinsdag t/m vrijdag van alles op het programma. De vakantie werd afgetrapt met een kanotocht. Met veertien jongeren is er (‘recht door zee’ of in de meeste gevallen zigzaggend) over de Kromme Rijn gevaren. De week erna stond er rolstoelbasketbal op het programma. Speler van het Nederlands team Walter Vlaanderen gaf twee clinics. Een kennismaking met deze paralympische sport. Na even te wennen aan het gebruik van de rolstoel, vlogen de deelnemers het veld over.

Ook Jongerencentrum Enter staat deze zomer niet stil. Normaal gesproken heeft het jongerencentrum een zomerstop, maar omdat veel jongeren dit jaar thuis blijven gaat Enter door deze zomer. Zo is er elke woensdagavond een gezellige zomer barbecue, is er de wekelijkse tekenclub op de donderdagavond en voor de wat oudere jeugd is er een caféavond op de vrijdag.

Wat staat er de komende weken nog op het programma? Vier keer per week zijn er op verschillende plekken in Houten sportinstuiven. Op dinsdag bij de Plantage (Park Schoneveld), op woensdag bij de Velduil (Eggeveld), op donderdag bij Wereldwijs (Imkerspark) en op vrijdag bij de Spin (Staatsspoor), allen van 15.00 tot 17.00 uur en deelname is gratis. Ook kunnen jongeren mee vlotten bouwen, is er een heuse ‘SUP safari’ (SUP staat voor ‘stand up paddling’) door Houten en komen spelletjesfanaten aan hun trekken tijdens een ‘Dungeons & Dragons-avond’ en Outdoor Cluedo.

De meeste van deze activiteiten zijn gratis en zijn bedoeld voor jongeren uit de gemeente Houten tussen 10 en 23 jaar. De caféavond in Enter is voor jongeren vanaf 15 jaar.

Het gehele programma is te vinden via de website van ‘van Houten&co’ (vanhoutenenco.nl, klik op ‘Jong in Houten’) of volg het jongerenwerk op Facebook (Jong in Houten) of Instagram (jcenter).

advertentie
advertentie