Afbeelding
Chiropractie Houten

Chiropractie Houten helpt monteurs en vaklieden met klachten

17 juni 2020 om 12:35 Nieuws

Bij Chiropractie Houten zien wij regelmatig mensen met fysiek zware beroepen zoals monteurs, timmerlieden en loodgieters. Een van de oorzaken van rugklachten is fysieke overbelasting. Deze patiënten komen met acute klachten naar de praktijk, na een verkeerde belasting of zwaar tillen tijdens het werk.

Uit onderzoek blijkt dat kantoorpersoneel sneller aangeeft wanneer er lichamelijke klachten zijn dan vaklui. Dit is omdat zij naar eigen zeggen niet bestempeld willen worden als ‘klager’.

Hieronder twee voorbeelden uit de praktijk:

Timmerman (54 jaar). Sinds 1,5 jaar heeft hij lage rugklachten die na het tillen van een gipsplaat op het werk zijn begonnen. Hij heeft altijd pijnklachten tijdens het werk en deze zijn het ergst aan het einde van dag. De pijnklacht zit links laag in de rug en hij ervaart pijnscheuten naar de linker heup. Na 2 chiropractie behandelingen geeft hij aan gewerkt te hebben met minder rugpijn en na 5 behandelingen is hij ook van zijn heupklacht af. Verder hoopt de patiënt ook op korte termijn weer te kunnen sporten om op deze manier klachten te voorkomen.

Automonteur (46 jaar). Deze patiënt is eigenaar van een autogarage en werkt 6 dagen per week. Hij is, zoals hij zelf zegt, van het type ‘niet zeuren maar doorwerken’. Al ruim een jaar kampt hij met klachten in zowel de nek als de lage rug. Vlak voordat de patiënt zich bij de chiropractor meldde, is het acuut in zijn rug ‘geschoten’. Hij stond letterlijk scheef. Een aantal behandelingen verder, waarbij de chiropractor door verschillende technieken blokkades in de wervelkolom heeft verholpen, kan hij weer normaal aan het werk. Nu laat hij eens in het half jaar preventief zijn wervelkolom controleren om de kans op toekomstige klachten te minimaliseren. Hij heeft inmiddels meerdere collega’s naar de praktijk doorverwezen.

Benieuwd of chiropractie iets voor u kan betekenen? GRATIS NEK- EN RUGCHECK

Tot en met 10 juli kunt u een gratis en vrijblijvende nek- en rugcheck bij een van onze chiropractoren aanvragen. Hierbij wordt uitgelegd wat chiropractie precies is, worden er diverse testen uitgevoerd en is er gelegenheid tot het stellen van vragen over de behandelingen.

Aanmelden? Dat kan alleen via de mail: info@chiropractiehouten.nl. Graag uw naam en telefoonnummer vermelden.

Chiropractie Houten
Het Kant 43
3995 DZ HOUTEN

Info@chiropractiehouten.nl

www.chiropractiehouten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie