Afbeelding
Tour de Schalkwijk

Tour de Schalkwijk: Geel weer terug om schouders Tijs van Zijl

23 juli 2021 om 13:59 Wielrennen

SCHALKWIJK Vrijdagochtend verschenen alle 99 deelnemers aan de Tour de Schalkwijk weer aan de start bij Pand Pannenkoek voor de  op-één-na-laatste etappe van dit jaar, van 14,3 kilometer. Na de uitreiking van de truien en het vrijgeven van het parcours door de veiligheid werd het startsignaal gegeven.

Tijdens twee spannende sprints voor het bergklassement bij de Groeneweg en de Lekdijk pakte Tijs van Zijl de winst. Ook de ritwinst van vandaag wist hij te pakken met een kleine voorsprong op zijn concurrent Quint Vermeulen. 

De twee renners zitten elkaar al de hele week op de hielen. Quint begon de rit met 1 seconde voorsprong op Tijs en mocht vanochtend dan ook in het geel starten, maar Tijs kwam dus vandaag als eerste over de streep. 

Vanmiddag gaan de renners op vossenjacht in Vreeswijk, op zoek naar hun verklede ploegleiders, om morgen weer fris aan de streep te staan voor de laatste etappe.

Tijdens de rit zijn er spectaculaire beelden gemaakt vanuit een helikopter, die later vandaag online te bewonderen zijn.  

advertentie
advertentie