Afbeelding
Tour de Schalkwijk

Nieuwe geletruidrager Tour de Schalkwijk na enerverende etappe

23 juli 2021 om 09:25 Overig

SCHALKWIJK Na de puntenkoers van woensdagavond stond donderdagmorgen weer een nieuwe etappe van Tour de Schalkwijk op de planning. Tijs van Zijl startte als nummer één in het klassement in de gele trui. 

De renners waren klaar om een rit van 14,4 kilometer te fietsen. Helaas was er al snel na de start een grote valpartij halverwege de groep. Na reparatie van wat fietsen en het wegvegen van enkele tranen, stapte iedereen uiteindelijk weer dapper op de fiets en heeft iedereen de etappe uit kunnen fietsen. 

Voor het dijkhuisklassement pakte Quint Vermeulen, de nummer twee in het algemeen klassement, de meeste punten. Tijs van Zijl wist het snelst de dijk op te klimmen en deed zo ook goede zaken voor het bergklassement. Wat bijzonder is, is dat de jarige Floortje Kuik, donderdag pas 9 jaar geworden, heel lang in haar witte trui de kopgroep wist bij te houden en maar liefst 16e staat in het algemeen klassement. 

De etappe van donderdag is uiteindelijk gewonnen door Jop van Dijk en hij kruipt daarmee dichter naar de nummers één en twee. Door het behalen van belangrijke bonificatieseconden zal Quint vandaag van start gaan in de gele trui. 

De deelnemers hebben donderdagmiddag nog lekker genoten van een leuke spelletjesmiddag bij de Lek. 

advertentie
advertentie