Afbeelding
Tour de Schalkwijk

Tour de Schalkwijk dag 3: de spanning stijgt

21 juli 2021 om 09:18 Wielrennen

SCHALKWIJK De derde dag van de Tour de Schalkwijk ging zonnig van start. Dinsdag was de op-één-na-langste rit en de spanning was om te snijden. De huidige truidragers willen deze voor geen goud afgeven. 

Deze rit had meerdere sprints voor, onder andere, het bergklassement. Een grote valpartij zorgde voor een verdunning van de kopgroep. Slechts één meisje kwam met de kopgroep binnen. Met deze rit wist zij het hele meisjesklassement op te schudden. In het algemeen klassement staan de nummers één en twee nog slechts 1 seconde uit elkaar, het is duidelijk dat zowel de jongens als de meiden bloedfanatiek zijn en dat de Tour nog lang niet bepaald is. 

Dinsdagmiddag kregen de renners tijd om uit te rusten en bij te slapen. ‘s Avonds zagen zij elkaar weer, normaal gesproken om met zijn 110’en te slapen in één grote zaal, maar dit jaar alleen voor de spelletjes. Helaas moeten de kussengevechten even tot volgend jaar wachten. Ook tijdens de spelletjes gaat de rivaliteit tussen de teams door, iedereen heeft die winnaarsmentaliteit. Daarna gingen de renners hun eigen bed in om zichzelf klaar te stomen voor de ploegentijdrit, die vanavond plaatsvindt.

Afbeelding
advertentie
advertentie