Een foto uit het archief: Tour de Schalkwijk in 2019
Een foto uit het archief: Tour de Schalkwijk in 2019 René van den Brandt

Tour de Schalkwijk gaat door maar weer in aangepaste vorm

15 juli 2021 om 10:29 Wielrennen

SCHALKWIJK  De 51ste Tour de Schalkwijk wordt dit jaar verreden, laat de organsiatie weten. Toch gaat het ook dit jaar anders dan normaal. 

Publiek is welkom, maar gedoseerd. Bij tijdritten zijn alleen ouders en broertjes en zusjes welkom. Bij andere etappes mag het publiek wel aanwezig zijn. Maar met in achtneming van de huidige coronaregels. Dus op 1,5 meter afstand van elkaar, en zittend. Neem dus zelf een stoeltje of kleedje mee. 

Omwonenden van het parcours kunnen uiteraard op eigen terrein alles goed volgen. 

De start en finish is een doorstroomlocatie, dus daar is mag geen publiek staan of zitten. 

De prijsuitreiking vindt elke keer plaats op een besloten locatie. Via Instagram is het live mee te beleven. De beelden worden later op de site geplaatst. 

De Tourfeesten gaan helaas niet door, er wordt nog gekeken of een Defilé mogelijk is. 

Burgemeester Isabella roept ouders, vrienden en inwoners op om de veiligheidsvoorschriften echt in acht te nemen: ,,Mooi en helaas noodzakelijk dat de Tourorganisatie de plannen heeft weten aan te passen zodat de Schalkwijkse jeugd dit jaar toch hun traditionele Tour kunnen gaan rijden. Inwoners/ouders/vrienden: daar is uw hulp echt bij nodig zoals gezegd. Neem de veiligheids voorschriften aub echt in acht. Alleen dan kunnen de kinderen hun Tour fietsen. Ik reken op uw medewerking!” laat hij in ene reactie op Facebook weten. 

advertentie
advertentie