Tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen gaat voor goud naar Tokyo.
Tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen gaat voor goud naar Tokyo. DE FILMBRIGADE

Vincent ter Schure uit Houten gaat voor goud in Tokyo

26 oktober 2020 om 10:06 Wielrennen

HOUTEN Houtenaar Vincent ter Schure vormt met Timo Fransen een duo dat aan de Paralympische spelen in Tokyo mee gaat doen op onderdelen die speciaal voor de tandem zijn bedacht. Dat zij een goede kanshebber zijn voor een gouden medaille toonde het duo aan door onlangs het werelduurrecord tijdrijden op de tandem niet een beetje te verbeteren maar werkelijk te verpulveren. Het oude record lag net onder de 50 kilometer en, zoals Vincent en Timo zichzelf noemen, Team VIT wist na een uur stevig doortrappen 53,8 kilometer af te leggen.

door Richard Thoolen

Vincent: ,,In september willen we optimaal presteren op de Paralympische Spelen van Tokyo. Momenteel verkeren we in bloedvorm en beschikken we over het beste materiaal. Dankzij onze sponsors kunnen we ons focussen op onze sport en er helemaal voor gaan. We gaan dan ook voor goud.
Ik heb er dit jaar inmiddels 20.000 trainingskilometers opzitten en ben topfit. Met een hoogtestage willen we nog bewerkstelligen dat ons piekmoment tijdens de spelen valt. We kennen onze kracht maar ook onze beperking. Daarom zullen we niet aan alle onderdelen meedoen, alleen die waar medaillekansen voor ons zijn. Ik ben 1,93 meter groot en vooral sterk op de lange afstanden. Voor het sprinten ben ik minder geschikt. In Tokyo zijn er vier onderdelen waar we aan mee kunnen doen. 1: De 1 kilometer sprint. Deze wordt door sommige koppels al onder de 1 minuut gereden. Dat zit er voor ons niet in en daarom laten we die aan ons voorbij gaan. 2: De achtervolging op de 4 kilometer. In Rio behaalden we zilver en we behoren dus zeker tot de kanshebbers. Toch is dit niet ons sterkste onderdeel en de concurrentie op de achtervolging is veel groter geworden. We moeten afwachten of we hier kans op een medaille hebben. 3: De wegrit. In Rio behaalden we op dit onderdeel goud en ook nu gaan we niet voor minder. 4: De tijdrit op de weg. Dit is echt onze specialiteit en we gaan dan ook voor goud. Samenvattend willen we in Tokyo twee gouden medailles behalen en als het mogelijk is ook nog één zilver of brons.”

Wie Vincent en Timo wil volgen op hun weg naar Tokyo kan dat via hun website: www.teamvit.nl. Hier doen zij verslag van hun prestaties en gebeurtenissen.

advertentie
advertentie