Ingrid Vulto en Jeroen Peek gaan er bij De Startsprong een leuke zwemvierdaagse van maken.
Ingrid Vulto en Jeroen Peek gaan er bij De Startsprong een leuke zwemvierdaagse van maken. Richard Thoolen

Zwemvierdaagse bij De Startsprong

15 juli 2020 om 07:30 Overig

HOUTEN Als één van de weinige zwembaden in Nederland ziet zwembad De Startsprong kans om de traditionele zwemvierdaagse te organiseren, zij het in een ietwat aangepaste vorm. Deze vindt plaats van 21 t/m 24 juli.

Eigenaren van De Startsprong Ingrid Vulto en Jeroen Peek geven commentaar bij hun initiatief. Ingrid: ,,Wij merkten dat veel ouders en kinderen teleurgesteld raakten dat werkelijk alle leuke activiteiten geannuleerd werden. Bij voorbeeld zomerkampen, Loop door Houten, Fladderen en Tour de Schalkwijk kunnen niet doorgaan." Jeroen: ,,Wij denken in mogelijkheden en toen de coronamaatregelen enigszins versoepeld werden bekeken we gelijk welke ruimte dat ons gaf. Voor kinderen tot en met 12 jaar is bijna alles weer mogelijk, dus waarschijnlijk ook een zwemvierdaagse." Ingrid: ,,We zochten contact met de zwembond (KNZB) en die reageerde positief op ons voornemen. Natuurlijk moeten we wel voldoen aan de protocollen die aan onze branch gesteld zijn, maar het is ons gelukt om een zwemvierdaagse voor kinderen tot en met 12 jaar te organiseren waar men veilig en verantwoord aan deel kan nemen."

PROGRAMMA Jeroen: ,,We moeten vermijden dat er grote groepen mensen tegelijk aanwezig zijn en daarom werken we met tijdblokken. Kinderen dienen zich van te voren op te geven en worden door ons ingedeeld in een tijdsblok van 1,5 uur. De eerste 20 minuten hebben ze de gelegenheid om 250 meter te zwemmen in ons zwembad. Nadat ze daar mee klaar zijn, mogen ze nog een kwartier in het water blijven spelen. Vervolgens kunnen ze nog 3 kwartier buiten gaan spelen. We hebben een springkussen en allerlei oud-Hollandse spelletjes die ons ter beschikking zijn gesteld door de Fladderaars."

Ingrid: ,,De kinderen kunnen 4 dagen hun banen komen zwemmen en zich vermaken met spelletjes. Ook krijgen ze een tas met eten en drinken, ter beschikking gesteld door de Lidl. Op donderdag bieden we een extra mogelijkheid. In samenwerking met onze buren, Kickboxing Houten, wordt er dan door Rob Stekelenburg een workshop kickboksen georganiseerd. Dit natuurlijk alleen voor kinderen die dat leuk vinden. 

De kinderen die alle dagen gezwommen hebben ontvangen daar een medaille voor. Wie nog mee wil doen met onze zwemvierdaagse kan zich aanmelden via email: info@destartsprong.nl. Helaas hebben we een leeftijdsgrens moeten stellen: het is tot en met 12 jaar. Dat de zwemvierdaagse populair is bleek ook uit vragen die we uit het land kregen. Zo was er een mijnheer uit Maarssen die bij ons voor de 53e keer aan de zwemvierdaagse mee wilde komen doen. De KNZB had hem naar ons door verwezen. Helaas moeten we hem, en alle andere mensen ouder dan 12 jaar teleurstellen. "

DIPLOMA Jeroen: ,,Niet alleen gaan veel evenementen niet door, maar ook gaan veel mensen dit jaar niet met vakantie. Dat merken we aan het aantal inschrijvingen voor zwemles gedurende de vakantieperiode dat 50% hoger ligt dan voorgaande jaren. Mensen maken gebruik van de mogelijkheid om hun kind in een korte tijd zwemvaardig te maken."

PROBLEEM Ingrid: ,,De coronacrisis stelt ons zakelijk voor een grote uitdaging. Wij zijn een commerciële aanbieder en verdienen ons geld met het zwembad. De gestelde vergoeding is niet toerijkend. De vaste lasten gaan gewoon door terwijl daar geen inkomsten tegen over staan. In het begin dachten we dat het niet zo lang zou duren. Toen  gecommuniceerd werd dat we tot september gesloten zouden moeten blijven, sloeg de schrik wel toe. Gelukkig ontvingen we veel steun van onze achterban. Ten eerste ontvingen we van veel mensen een donatie, maar net zo belangrijk was de psychische steun. Mensen gaven aan dat ze niet wilden dat het zwembad zou verdwijnen en dat ze hun kinderen juist bij ons op zwemles wilden doen."

BEHEER Jeroen: ,,De gedwongen sluiting heeft ons ook in de gelegenheid gesteld om ons zwembad eens goed onder handen te nemen. Natuurlijk moesten we hulpmiddelen aanbrengen om de 1,5-meter regel te kunnen handhaven, maar ook hebben we alles van een frisse laag verf voorzien, extra onderhoud gepleegd en een nieuwe tafel neer gezet. We zullen er de gehele zomer, en daarna, zijn voor regionale zwemliefhebbers." 

JUBILEA Ingrid: ,,We hopen dat volgend jaar alle beperkingen zullen worden opgeheven. We hebben dan twee jubilea die we groots willen gaan vieren." Jeroen: ,,Ten eerste bestaan we dan 10 jaar als zwembad De Startsprong en ten tweede zitten we dan 12,5 jaar in het vak als zelfstandig ondernemer. Dat is wat ons betreft wel een feestje waard!"   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie