Sophie Ouwehand ( geel shirt en blauwe broek ) in de aanval tegen HMS.
Sophie Ouwehand ( geel shirt en blauwe broek ) in de aanval tegen HMS. Joep von Berg

‘We zijn echt goed.’ Vrouwen van FC Delta Sport ‘95 superieur naar de tweede klasse.

Voetbal

Met de zevenklapper tegen het Utrechtse HMS haalden de vrouwen van FC Delta Sports’95 vanmiddag onbedreigd het kampioenschap in de derde klasse B binnen. Het betekent dat na drie seizoenen afwezigheid de oppositie in de tweede klasse weer het geel-blauw uit Houten tegenover zich krijgt.

Chris Reinders

De uitgangspositie van de Delta-vrouwen was voordat het eerste fluitsignaal klonk op Sportpark Zuilenselaan al ronduit formidabel. Wat heet, die was superieur: zeventien wedstrijden gespeeld, alle gewonnen en met eenenvijftig punten onbedreigd aan kop. Het tweede vrouwenelftal van Sporting ’70 en opponent HMS volgden op eerbiedige afstand van de grootmeesters uit Houten. Hoofdcoach Audrey van der Horst (45) van de vrouwenselectie van FC Delta Sports’95 grinnikt even als ze daags voor de wedstrijd in Utrecht de vraag krijgt voorgelegd of haar elftal nou zo sterk is of de andere zo zwak. Maar daarna klinkt het resoluut: ,,Ik wil niet arrogant overkomen, maar we zijn echt goed.”

En daarmee overschreeuwde Van der Horst zich niet. De vrouwen van Delta Sports toonden zich in alles de meerdere van HMS. Soepel combinerend namen ze al in de eerste minuten van de wedstrijd afstand van de Utrechters. De snelle flankspeler Romeé Ajabroune zette een paar keer goed door en Sophie Ouwehand rondde twee keer bekwaam af. ,,In de afgelopen wedstrijden scoorden we steeds vroeg in de wedstrijd. Dat doen we door hoge druk te zetten,” verduidelijkte Ouwehand na afloop. Na de vlotte start kabbelde het allemaal een tijdje voort. Ouwehand: ,,Het is lastig om het baltempo heel lang hoog te houden. De tegenstander doet het namelijk niet.”

Het tempo pakte Delta Sports zo halverwege de eerste helft echter weer knap op. De opbouw met Didi Kool als een van de centrale schakels daarin was piekfijn in orde. Soepel ging de bal van de een naar de ander met als uiteindelijk eindpunt het doel van de thuisclub. Het resultaat was een gefrustreerde sluitpost van HMS die de gang naar het net maar liefst zeven keer moest maken. Delta Sports noteerde juichend de volgende overwinning op de lange lijst, de achttiende. En daarmee werd tevens de doelstelling van dit seizoen veilig gesteld: promotie naar de tweede klasse.

Afgaande op de ranglijst lijkt het gerechtvaardigd om te stellen dat het elftal het in deze competitie heel makkelijk had. Maar dat is toch niet het geval geweest, stelt Van der Horst. ,,We moesten er hard voor werken.” Bovendien betekenden blessures en coronabesmettingen dat de coach soms een behoorlijke puzzel moest leggen. De vrouwenselectie van Delta Sports is echter dermate groot dat ‘de gaten’ steeds tijdig gevuld konden worden. ,,We bleven winnen, ondanks dat we soms gehavend naar de tegenstander gingen. Delta heeft echter een grote vrouwen- en meidentak. In het elftal onder negentien (MO19) zitten veel talenten en die namen we ook vaak mee. Sommigen spelen volgend seizoen immers in het eerste elftal.”

Van der Horst stopt na dit seizoen. Ze gaat een opleiding volgen om in de jeugdzorg te kunnen werken. Iets wat ze al enige tijd van plan was. ,,Ik zit al lang in het voetballen en heb de vrouwenselectie van Delta een aantal jaren onder mijn hoede gehad. Werken met probleemjongeren ligt me. Dat is mijn droom.” De studie is niet te combineren met het trainerschap. Ze moest dus kiezen. Hoe spijtig dat ook voor haar is. ,,Het elftal gaat naar de tweede klasse. Hoe mooi is dat. En ik ga niet mee. Heel jammer. Daar heb ik ook wel last van. Maar als ik nu zou blijven en we promoveren volgend jaar naar de eerste klasse, dan sta ik voor hetzelfde dilemma.”

WEDSTRIJD:

SV HMS VR 1 – FC Delta Sports ’95 VR1: 1-7 ( rust 0-5 ), zaterdag 30 april

Sportpark Zuilenselaan Utrecht

Doelpunten: Sophie Ouwehand ( drie ), Hanna Heinen, Sophie Musters, Elise de Froe ( strafschop ), Kim van de Werff, een doelpunt van Sophie Musters werd afgekeurd.

Foto’s: www.joepvonberg.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie