Herman Wallenburg geconcentreerd langs de lijn.
Herman Wallenburg geconcentreerd langs de lijn. Marnix Schmidt

Herman Wallenburg vertrekt bij Delta Sports ‘95, hij wil ‘het seizoen goed afmaken’

Voetbal

HOUTEN FC Delta Sports’95 en hoofdtrainer Herman Wallenburg uit Houten gaan deze zomer uit elkaar. Dat besluit is ‘in goed overleg’ genomen, meldt de Houtense tweedeklasser op haar website. ‘Zowel trainer als spelers zijn toe aan een nieuwe uitdaging’, luidt de rest van het bericht. 

door Chris Reinders

Die uitleg is correct, bevestigde de vertrekkende oefenmeester afgelopen zaterdag. Dat het eerste elftal op dit moment een weinig florissante plek inneemt op de ranglijst, heeft met de aanstaande scheiding niets te maken, benadrukt Herman in het telefonische interview. ,,Ik zit nu drie seizoenen bij Delta en na zo’n periode is het goed voor club en trainer om verder te kijken. De club heeft nu de tijd om een geschikte opvolger te vinden en een frisse start te maken, en dat laatste geldt voor mij ook,” aldus de ervaren trainer. 

Want hij wil zeker volgend seizoen weer in zee met een andere voetbalclub. En er zijn volgens hem al wat contacten. Concreet is nog niets. Zijn drijfveer is onverminderd dezelfde: ,,Ik vind het leuk om met een groep jongens op het veld te staan en om samen een prestatie neer te zetten.”

Herman verwacht dat de huidige competitie na de ‘coronapauze’ over drie of vier weken wordt hervat. Delta Sports heeft sinds de start van deze voetbaljaargang acht wedstrijden gespeeld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig seizoen: toen stond over het hele seizoen de teller op vier. ,,Het waren rare jaren,” zo typeert Herman zijn verblijf bij Delta tot nu toe. ,,De club en ik hebben afgesproken om dit seizoen goed af te maken. Dat betekent handhaving in de tweede klasse. Je bent altijd afhankelijk van blessures en schorsingen, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat wij het gaan redden.”

En om de teamspirit in het elftal op te vijzelen voor de ongetwijfeld pittige tweede seizoenshelft, belegde de club anderhalve week geleden een trainingskamp in het Belgische Brugge. In Nederland was dat niet mogelijk vanwege de lockdown, verduidelijkt Herman. 

De selectie verbleef er drie dagen in een hotel. Uiteraard stond trainen op het menu. Daarnaast een paar teamactiviteiten. ,,We kunnen wat sfeer, gezelligheid en het actief bezig zijn, terugkijken op een geslaagd weekend. Tijdens de trainingen hebben we geen specifieke accenten gelegd: voor hetzelfde geld hadden we nog langer op de hervatting van de competitie moeten wachten. Vandaag hebben we weer op ons complex aan de Kruisboog getraind en zijn we gestart met de voorbereiding op de komende wedstrijden.”

Stand 2e klasse B

( onderste zes clubs )

9. CSW 9 wedstrijden, 13 punten

10. Delta Sports 8 wedstrijden, 6 punten

11. Benschop 9 wedstrijden, 6 punten

12. Victoria 8 wedstrijden, 5 punten

13. NiTA 8 wedstrijden, 4 punten

14. JSV 8 wedstrijden, 0 punten

( Ter vergelijking:  koploper BFC 9 wedstrijden, 22 punten ).

BIO:

Herman (59) voetbalde bij het Utrechtse Hercules en startte daar ook zijn trainersloopbaan in het amateurvoetbal. Na Hercules trainde hij achtereenvolgens Zeewolde, VVIJ, SV Houten, SO Soest en Altius.

advertentie