Bart Drost coacht Victum in de zaal
Bart Drost coacht Victum in de zaal archief Bart Drost

,,Victum heeft veel potentie”

Korfbal

HOUTEN Korfbalvereniging Victum moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Die plek wordt nu ingenomen door Bart Drost, maar de Houtenaar neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van de eersteklasser. Hij is dan vier jaar lang actief geweest op Sportpark de Weteringhoek.

door Chris Reinders

Ondanks dat hij nog een paar maandjes te gaan heeft, wil Bart op deze januarimiddag toch wel even op zijn naderende vertrek ingaan. Het was een mooie periode, zegt de scheidende hoofdtrainer aan het begin van het telefoongesprek. Hij heeft het ook naar de zin bij Victum. ,,Maar als je als trainer ergens wat langer zit, dan ga je je meer en meer afvragen of de samenwerking nog optimaal is. Of het allemaal nog past. Of we het optimale er nog kunnen uithalen en of nog kunnen vernieuwen.” En na beantwoording van al die vragen kwam Bart uiteindelijk tot de slotsom dat het tijd werd om er een punt achter te zetten. Na de zomer haakt hij aan bij een andere korfbalvereniging. Althans, dat is zijn bedoeling. ,,Er zijn genoeg clubs in de buurt waar ik kan trainen.”

Hij meent dat hij het bij Victum ‘goed’ gedaan heeft. ,,Toen ik drieëneenhalf jaar geleden hier kwam, speelde het eerste team in de tweede klasse. In mijn eerste jaar zijn we vervolgens meteen gepromoveerd naar de eerste klasse. En daarin doen we het hartstikke goed. De resultaten zijn prima. En wat nog belangrijker is, is dat er nu een mooie groep staat. Die met veel plezier speelt en ook weet hoe ze wil spelen.”

Bart weet niet of de competitie in de zaal nog hervat kan worden vanwege de coronarestricties. Hij hoopt wel op het doorgaan van de tweede competitiehelft van de veldcompetitie. In de stand van de eerste klasse A neemt Victum een fraaie derde plaats in. ,,Daar staan we terecht. De plek is de bevestiging van onze groei in de eerste klasse de afgelopen jaren.” Hoewel het gat met de twee koplopers na acht wedstrijden maar een puntje bedraagt, gelooft Bart niet in een verdere stijging op de ranglijst. De match tegen zowel Spirit als Noviomagum ging ruim verloren, zegt hij. ,,Victum is ook nog niet zover dat het per se kampioen moet worden.”

De vereniging heeft echter veel potentie, meent Bart. Korfbal neemt volgens hem tussen alle sporten in Houten een mooie plek in. ,,De faciliteiten zijn heel goed. Victum heeft een prachtige accommodatie met de kantine direct aan de zaal. Er spreekt veel in het voordeel van deze club. Om het huidige niveau vast te houden en om door te kunnen groeien, is het wel noodzaak om de jeugd naar een hoger niveau te tillen. Maar het allerbelangrijkste blijft toch dat hier met plezier gekorfbald wordt.”

Standen Victum 1.

Zaal, top drie na een wedstrijd:

1. Victum, 2 punten; 2. Noviomagum Nijmegen, 2 punten en 3. Viko Vianen, 2 punten.

Veld, top drie na eerste competitiehelft:

1. Spirit, Voorthuizen, 13 punten; 2. Noviomagum, 13 punten en 3. Victum, 12 punten.

Bio: KV Victum is Barts eerste klus als hoofdtrainer. Hij speelde zestien jaar in de selectie van C.K.V. Tweemaal Zes in Maartensdijk.  

advertentie
advertentie