Marian van der Steenhoven van de Verwendag voor Moeders: ,,Ik draag het stokje over”

4 okt, 08:20 Maatschappelijk
Richard Thoolen
Marian van der Steenhoven heeft in Aafke Smienk de beste opvolgster gevonden die ze zich maar kon wensen.
Marian van der Steenhoven heeft in Aafke Smienk de beste opvolgster gevonden die ze zich maar kon wensen.

HOUTEN Marian van der Steenhoven heeft zaterdag met haar team voor de 20ste, maar ook laatste keer de Verwendag voor Moeders georganiseerd. Tijdens deze dag mogen moeders de zorg voor een gehandicapte kind even helemaal los laten om vervolgens van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat te kunnen genieten van verrassende activiteiten en culinaire hoogstandjes. Marian en haar team hebben deze verwendag meer dan 20 jaar vorm en inhoud gegeven en zijn klaar om het stokje over te geven. Deze uitdaging is aangenomen door Aafke Smienk.

Dat Marian er mee zou stoppen was voor velen nauwelijks voor te stellen. Haar driekinderen geloofden niet dat zij dat zou kunnen doen en man Rob moest het ook eerst nog maar eens zien. Marian:,,Dat begrijp ik volkomen. De Verwendag heb ik altijd met heel veel liefde georganiseerd en is een deel van mijn leven geworden. Het voelt ook als mijn kindje dat je niet zomaar aan haar lot over kan laten.”

KANDIDAAT Marian besefte heel goed dat zij de Verwendag voor Moeders alleen los zou kunnen laten wanneer er een bekwame opvolgster zou worden gevonden. En daarom was zij actief op zoek gegaan naar iemand aan wie zij haar kindje durfde toe te vertrouwen. Marian:,,Op de bridgeclub kreeg ik Aafke in het vizier. Aafke vertelde dat ze haar baan had opgezegd en zich had laten omscholen tot uitvaartondernemer. Ik dacht gelijk: jou moet ik hebben! Ik zag bij Aafke allemaal kwaliteiten die onontbeerlijk zijn voor een voorzitter van de Stichting Verwendag voor Moeders. Aafke is enthousiast, daadkrachtig, empathisch, hulpvaardig en kan goed luisteren. Ik besloot om Aafke bij mij thuis uit te nodigen om het haar persoonlijk te vragen.”

Het is zo mooi om een groep met zorg belaste moeders een dag helemaal te ontzorgen en te verwennen.


VEREERD Nog dezelfde week troffen de vrouwen elkaar in huiselijke kring en vernam Aafke het voorstel van Marian. Aafke:,,Ik was vereerd en geraakt toen Marian vroeg of ik haar rol willen overnemen. Ik heb er niet lang over na hoeven denken. Het past heel goed bij hoe ik als mens wil zijn. Net als in de uitvaartbranche kan ik met warmte, aandacht en empathie zorg dragen voor een ritueel en respect betuigen. Het is zo mooi om een groep met zorg belaste moeders een dag helemaal te ontzorgen en te verwennen.”

NIEUW TEAM
Naast Marian hebben ook de overige teamleden Willemien Kosten, Adriënne Brouwers ..