Afbeelding
Jeroen Meijer

Nieuwe beginnerscursus Kendo start op 10 maart

5 maart 2023 om 13:30 Vechtsporten

HOUTEN/SCHALKWIJK Bij Kendo Dojo Yoshindo start op vrijdag 10 maart weer een nieuwe beginnerscursus. Stichting Yoshindo is in 2021 gestart met het aanbieden van de martial art Kendo in Houten en omstreken. 

Kendo is de traditionele vorm van Japans schermen. Je scoort punten door, met een bamboe zwaard en juiste techniek, trefvlakken op de beschermende uitrusting van je tegenstander te raken. Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar. ,,Diversiteit en inclusiviteit in sport vinden wij erg belangrijk: we willen daarom meisjes en dames extra uitnodigen om eens komen kijken of mee te doen. In 10 lessen van een uur leer je de de basisbeginselen van kendo, zoals slagen, voetenwerk, houding, belangrijkste begrippen en dojo etiquette”, vertelt

De kosten van de cursus bedragen 85 euro en dit is inclusief een shinai (bamboezwaard). De lessen worden gegeven twee ervaren leraren: Fleur Smout (5e dan en captain van het NL dames team) en Patrick Schewe (4e dan en gediplomeerd Leraar Martial Arts). De cursus wordt gegeven op vrijdagavond in Sporthal Schalkwijk. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie