Twee actieve ouderen
Twee actieve ouderen Sportpunt

Senioren Fitmaand: Fittesten & Bewegen op Muziek

4 oktober 2021 om 08:37 Sport Deel je nieuws

De maand oktober staat de gemeente Houten in het teken van senioren en bewegen. Om ook de deze doelgroep van Houten zo vitaal en gezond mogelijk te houden kan er de gehele maand oktober kennis gemaakt worden met diverse sport- & beweegactiviteiten én kan er elke zaterdag bij een Medisch Centrum een fittest gedaan worden onder begeleiding van een fysiotherapeut!

Fittest

De eerste fittesten zijn alweer geweest en de deelnemers vonden het zeer fijn om na een wat meer inactieve periode met maatregelen toch even te peilen hoe het op dit moment staat met de fitheid. Bent u ook benieuwd? Er zijn nog twee dagen waarop de fittesten plaatsvinden! Op zaterdag 9 oktober in Medisch Centrum Leebrug en op zaterdag 16 oktober in Medisch Centrum Molenzoom. Het is een laagdrempelige fittest met 6 onderdelen die makkelijk uit te voeren zijn zonder dat het u te veel energie & kracht kost. Na de test krijgt u een adviesgesprek met de buurtsportcoach om te bespreken waar de aandacht ligt en wat u met de uitkomsten van de test kunt gaan doen. Aanmelden kan door telefonisch contact op te nemen met Robin Bergmans via 06-81458995 of door te mailen naar robin@sportpunthouten.nl . De fittesten vinden plaats tussen 10.00 en 12.30.

Koffieplus

Omdat naast bewegen ontmoeting ook erg belangrijk is wordt er in oktober elke donderdag een Koffieplus georganiseerd. In de Koffieplus maakt u tevens kennis met een beweegactiviteit, maar is er des te meer aandacht voor elkaar, een goed gesprek of een interessant verhaal. De tweede Koffieplus van de maand zal in het teken staan van Bewegen Op Muziek! Op donderdagochtend 14 oktober zal Stardance een V.I.T. Bewegen op muziek Koffieplus organiseren! V.I.T. staat voor ‘Voor Iedereen toegankelijk’. Tijdens deze les wordt er op muziek van vroeger en van nu heerlijk bewogen en gedanst! U hoeft geen ervaring te hebben met dansen,  maar vooral de zin hebben om lekker te bewegen en te genieten! Dus kom langs op 14 oktober tussen 10.00 en 12.00. Aanmelden voor de Koffieplus kan door te bellen naar 06-81458995 of te mailen naar robin@sportpunthouten.nl

Kalender

Kijk voor alle data van activiteiten op de website www.sportpunthouten.nl of haal de flyer op bij het gemeentehuis of de bibliotheek.

Aan de activiteiten zitten geen kosten verbonden, soms een maximaal aantal deelnemers, let erop want vol=vol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie