Senioren Fitmaand: Een maand vol sporten en bewegen

27 september 2021 om 12:00 Sport Deel je nieuws

De gehele maand oktober staat de gemeente Houten in het teken van senioren en bewegen. Om ook de deze doelgroep van Houten zo vitaal en gezond mogelijk te houden kan er de gehele maand oktober kennis gemaakt worden met diverse sport- & beweegactiviteiten én kan er elke zaterdag bij een Medisch Centrum een fittest gedaan worden onder begeleiding van een fysiotherapeut!

De Senioren Fitmaand heeft Sportpunt Houten in het leven geroepen om ouderen in Houten (meer) in beweging te krijgen en houden. Met aanbod voor ouderen willen sportaanbieders uit Houten laten zien dat er – op het gebied van sport en bewegen – veel mogelijkheden zijn en dat veel activiteiten ook een enorm sociaal karakter hebben. Er is aandacht voor bewegen en ontmoeting maar ook voor hoe het nu gesteld is met de algehele gezondheid van ouderen; op elke zaterdag van de maand kunnen ouderen namelijk hun gezond-/fitheid testen bij een Medisch Centrum in Houten.

Fittest

In samenwerking met drie Medische Centra in Houten (Dorp op 2 oktober, Leebrug op 9 oktober en Molenzoom op 16 oktober) hebben senioren de mogelijkheid om in het Medisch Centrum in hun kwadrant hun fitheid te laten testen. Het is een laagdrempelige fittest met 6 onderdelen die makkelijk uit te voeren zijn zonder dat het u te veel energie & kracht kost. De test wordt uitgevoerd om te kijken hoe u beter kunt functioneren in het dagelijks leven en hoe u meer energie en kracht kan hebben om bijvoorbeeld deel te nemen aan (beweeg)activiteiten. Na de test krijgt u een adviesgesprek met de buurtsportcoach om te bespreken waar de aandacht ligt en wat u met de uitkomsten van de test kunt gaan doen. Aanmelden kan door telefonisch contact op te nemen met Robin Bergmans via 06-81458995 of door te mailen naar robin@sportpunthouten.nl . De fittesten vinden plaats tussen 10.00 en 12.30.

Koffieplus

Omdat naast bewegen ontmoeting ook erg belangrijk is wordt er in oktober elke donderdag een Koffieplus georganiseerd.  De eerste Koffieplus is op donderdag 7 oktober, en zal in het teken staan van de Valpreventie. Bent u benieuwd naar Valpreventie of wilt u wat meer informatie over wat het inhoudt en of het iets voor u is? Kom dan vooral op 7 oktober naar Medisch Centrum Hofspoor tussen 10.30 en 11.30!.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Mail of bel mij even, ik help u graag!

Robin Bergmans, 06-81 45 89 95, robin@sportpunthouten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie