Het combiteam softbal junioren HoutenDragons/Centrals sloot het seizoen 2023 waardig af tegen een college team uit Zuid Afrika.
Het combiteam softbal junioren HoutenDragons/Centrals sloot het seizoen 2023 waardig af tegen een college team uit Zuid Afrika. Erick Schabracq

Softbal junioren van de Houten Dragons en Biltse Centrals speelden tegen Zuid Afrika

14 oktober 2023 om 17:39 Overig

HOUTEN Het combiteam SOFTBAL junioren HoutenDragons/Centrals sloot het seizoen 2023 waardig af tegen een college team uit Zuid Afrika. Onder het oog van ouders, familie en andere softbalvriend(inn)en heeft het combiteam een zeer spannende wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk won Zuid Afrika met 9-13.

Om 17:00 hebben de meiden onze gasten ontvangen en hebben we eerst lekkere traditionele pannenkoeken gegeten. Na deze door ouders gebakken lekkernij werd er gestart met het losmaken van de spieren en werden de handschoenen en knuppels aardig beproefd. De wedstrijd, geleid door bondscheidsrechters, werd zeer serieus genomen en er is een heerlijke en eerlijke strijd op het veld ontstaan. De tegenstanders waren goede opponenten van elkaar. 

Over de inningen heen ging de stand over en weer, alleen de laatste inning werd de afstand iets te groot en kon ons combiteam niet meer terugkomen bij de gelijkmakende inningbeurt. De eindstand was uiteindelijk 9-13 voor Zuid Afrika. We kunnen niet anders zeggen dat er gestreden is, zoals we het het hele seizoen hebben laten zien. Het publiek wat in grote getale aanwezig was, liet af en toe goed merken dat ook zij het zeer spannend vonden. Aan het eind kregen beide teams een waardig applaus en werd er in de kantine nog nagepraat en namen we afscheid door het Zuid Afrikaanse team de traditionele stroopwafels mee gegeven voor thuis.

Sinds een paar jaar hebben Houten Dragons en Centrals uit de Bilt een succesvolle samenwerking. Het laatst jaar waren we zelfs in de gelegenheid om naast een combi aspiranten team ook twee junioren teams de competitie in te sturen. Zeer gemotiveerd en strijdlustig hebben ze nodige uitdagingen getrotseerd. Pendelend tussen beide sportparken werd er getraind en gespeeld op beide complexen. De junioren hebben zelfs in twee poules gespeeld, dus teams leende regelmatig onderling speelsters aan elkaar uit om toch echt met negen meiden in het veld te kunnen staan. 

De competitie is voor alle drie de teams spannend geweest en hebben ze alle drie in de bovenkant van de poules waardig afgesloten. Volgend seizoen zal spannend worden met welke teams we weer door kunnen en hopen we ook weer een pupillen team te hebben. De eerste aanmeldingen hebben we alweer binnen en we hopen op nog meer. Vanaf 1 januari beginnen we eerst weer in de zaal om vervolgens eind maart weer te beginnen met de competitie. Alle teams blijven zoeken naar nieuwe softbalvriendinnen. Dus wil jij er volgend jaar bij zijn? Meld je dan aan via de website van www.Houtendragons.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie