Vladan Miljalkovic.
Vladan Miljalkovic. HH

Coach Miljalkovic vertrekt bij Handbal Houten

10 mei 2023 om 15:38 Handbal

HOUTEN De samenwerking tussen coach Vladan Miljalkovic en Handbal Houten is in ieder geval op sportief vlak een succes. De Houtenaren kunnen de titel van de eredivisie haast niet meer ontgaan. Toch kondigde de oefenmeester zijn vertrek aan en dat vlak voor de kampioenswedstrijd.

,,Ik snap dat het een beetje vreemd is omdat we goed spelen en punten pakken”, vertelt Miljalkovic over zijn aangekondigde vertrek. ,,Ik heb meerdere gesprekken gehad met het bestuur. Ik wilde bepaalde dingen veranderingen. Daar gaf het bestuur mij gelijk in, maar ze vinden het er nog niet de tijd voor.”
Wat hij precies wilde veranderen wil Miljalkovic niet zeggen. ,,Het zijn organisatorische en technische dingen. Het bestuur en de spelers weten het, dat wil ik niet in de buitenwereld brengen. Misschien heb ik wel teveel aan ze gevraagd, ik weet het niet.” Het is nog niet bekend wie Miljalkovic gaat opvolgen. ,,Ik heb al wel een naam voorgedragen”, zegt de coach.

ÉÉN SEIZOEN

De oefenmeester weet nog niet of hij volgend seizoen ergens anders voor de groep staat. ,,Ik heb al wel telefoontjes gehad. Maar een seizoen pauze is ook wel lekker na zoveel seizoenen coach te zijn geweest.”
Het verblijf van Miljalkovic blijft bij Handbal Houten in ieder geval beperkt tot één seizoen. ,,In het begin moest ik nog wel even wennen. We hadden in ieder geval dezelfde ambities. Maar de faciliteiten die ze hier hebben heeft geen enkele club in de eredivisie”, bedoelt MIljalkovic positief. Zo heeft Handbal Houten onder andere een eigen sporthal, een eigen gespreksruimte, fitnessfaciliteiten en een keeperstrainer die altijd aanwezig is. ,,Dat was voor mij fijn om mee te werken. En dat zie je ook terug want sinds november hebben we niet meer verloren.”

OP NAAR DE TITEL

,,Theoretisch kan het nog misgaan”, zegt de coach over de titel van de eredivisie. Houten gaat met nog twee duels aan kop. Komend weekend is nummer twee Quintus de tegenstander. Die ploeg heeft vier punten minder dan Houten. ,,Maar in de praktijk moeten wij een punt pakken en dan vieren we de titel.” Mocht Houten de komende twee duels verliezen dan is Quintus, als het twee keer wint, kampioen. In de eredivisie telt sinds dit seizoen het onderling resultaat. ,,Tegen een directe concurrent kan je zien hoe ver je bent. We zijn ver denk ik maar dat moeten we op het veld bewijzen”, zegt Miljalkovic. ,,Iedereen heeft er veel zin in. Iedereen wil 100 procent geven tegen Quintus. ,,En het uiteindelijk doel voor ons is de BENE-League”, aldus de coach.
De winnaar van de eredivisie neemt het in een best-of-two op tegen de Nederlandse nummer zes van de BENE-League. Dat is Tachos. Die ploeg won vorig jaar de titelstrijd van de eredivisie van Houten. ,,Die twee wedstrijden zou voor ons een mooi toetje op het seizoen zijn.”

Quintus - The Dome/Houten begint zaterdag om 20.45 uur in Kwintsheuvel. (Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie