Prijsuitreiking voor de winnaars van de Kidsrun: Figo Gijsbers en Evy van Oostrom
Prijsuitreiking voor de winnaars van de Kidsrun: Figo Gijsbers en Evy van Oostrom Ross van Ravenswaay

Meer dan 1000 deelnemers deden mee aan de Loop door Houten

5 juni 2023 om 12:57 Atletiek

HOUTEN Op zaterdag 3 juni werd de 19de editie van de Loop door Houten door meer dan duizend deelnemers gelopen. In het Oude Dorp was het met alle sportieve deelnemers en hun supporters een drukte van belang. 

door Ross van Ravenswaay 

Traditiegetrouw werd de Loop Door Houten in het Oude Dorp gestart en gefinisht. Het was de 19de keer dat werd de Loop Door Houten georganiseerd. Eddie Heerings is een van de bestuursleden van het eerste uur. ,,Deze keer organiseren we het evenement voor het eerst op de zaterdag. We gaan na afloop van het evenement evalueren of dit ons wel bevalt. Dit jaar deden er iets meer dan 1.000 lopers mee aan het evenement.” 

WINNAARS

Ook dit jaar werd er weer snel gelopen en was het niet te warm om snelle tijden neer te zetten. De Kidsrun 1 km voor kinderen van groep 1 tot en met groep 4 werd bij de jongens gewonnen door Figo Gijsbers uit Houten met een tijd van 4 minuten. Bij de meisjes was Evy van Oostrom ook uit Houten met een tijd van 4 ½ minuut de snelste.
De jeugdloop voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8 ging over een afstand van 2 km. Fedde Mensing uit Houten finishte als eerste, net voor zijn broer Jesse, met een tijd van 7,51 minuten. Bij de meisjes was Myrthe Giesing uit Arnhem met een tijd van 8,27 minuten de snelste.

SAMSAMLOOP

De SAMSAMLOOP kende ook Houtense winnaars Matthijs en Sophie Monster kwamen samen over de finish en liepen de 2,5 km in 11,08 minuten. De 5 km loop en 10 km loop kent naast man en vrouw nog een splitsing is leeftijd 35 en ouder als senior. De 5 km werd bij de vrouwen categorie 35 gewonnen door Marije Geurtsen uit Vianen (18,10 minuten). Bij de categorie senior was de winnares Marleen Scholten uit Houten (19,36 minuten). Winnaar van de categorie 35 bij de mannen was Wouter Baas uit Meteren (15,43 minuten). Bij de senioren was Ivar Meesen uit Oud-Beijerland de snelste (16,23 minuten). Hannah Boshuis uit Houten schreef bij de categorie vrouwen 35 de 10 km op haar naam met een tijd van 45,23 minuten. Sameena van der Mijden ook uit Houten won de 10 km van de senioren (38,27 minuten).
Willem Krijgsman uit Lexmond won met 36,33 minuten de 10 km bij de categorie 35. Petrus Oosthuizen uit Houten won de 10 km bij de senioren met een snelle tijd van 37,37 minuten.

HOND

De kinderen hadden veel steun aan de familie die de kinderen met veel enthousiasme naar de finish schreeuwden. Vader Marco had nog een suggestie voor de organisatie. ,,Als ze volgend jaar een run organiseren met de hond dan doe ik zeker mee!” Na afloop was er een prijsuitreiking en werden de verschillende winnaars door Eddie op het podium geroepen voor de huldiging en om hun prijs in ontvangst te nemen. 

WANDELEN

De organisatie probeert continu het aanbod van het programma te vernieuwen. ,,Dit jaar hebben we voor het eerst een wandelroute van 5 km in het programma zitten. Het duurt zeker een paar jaar voordat nieuwe ideeën aanslaan bij de deelnemers. Dat gold bijvoorbeeld ook voor de SAMSAMLOOP. Nu is dat een groot succes waarbij kinderen met hun ouders of andere familieleden mee kunnen doen.”
Sophie en Matthijs Monster doen mee aan de SAMSAMLOOP. ,,We zijn lid van Atletiek Houten en worden getraind door Hellas uit Utrecht. Vorig jaar zijn we als eerste geëindigd en willen dat dit jaar weer gaan evenaren. We hebben er samen hard voor getraind.

VRIJWILLGERS

De meer dan 100 vrijwilligers hebben er ook dit jaar weer een perfect georganiseerd evenement van gemaakt. Eddie Heerings geeft ook aan dat zij zonder als deze vrijwilligers niet zo’n evenement kunnen organiseren. ,,We hebben meer dan 50 verkeersregelaars ingezet. Daarnaast zorgen de vrijwilligers voor de bemanning van de waterposten en natuurlijk zorgen we dat er tot op de dag zelf er nog kan worden ingeschreven. Het liefst zouden we natuurlijk zelf ook mee willen doen, dat is wel het nadeel als je in de organisatie zit maar het geeft een goed gevoel als je het plezier van de deelnemers ziet tijdens en natuurlijk na het lopen. Volgend jaar gaan we de twintigste editie organiseren. In september starten we weer met de voorbereiding voor het volgend jaar, we zullen ongetwijfeld met leuke ideeën voor de twintigste editie gaan komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie