Afbeelding
Rene van den Brandt

Speurtocht naar Sint Maarten in Park Schoneveld

15 november 2021 om 08:53 Activiteiten

[HOUTEN} Aan de vooravond van Sint Maarten, kwamen zo’n vijftig kinderen naar Park Schoneveld. De speurtocht was georganiseerd door de kerken om zo kinderen het verhaal van Sint Maarten te laten ontdekken. 

Want waarom gaan kinderen eigenlijk langs de deuren om te zingen en snoepjes te krijgen op 11 november? Vorige jaren – voor corona - was er een optocht met Sint Maarten op een echt paard. In De Loericker Stee werd toen het verhaal verteld aan alle kinderen en de ouderen die daar wonen genoten ervan mee. Dit jaar kwamen kinderen met hun ouders naar het park, en met hun lampion gingen ze in het schemerdonker op zoek. Zo kwamen ze figuren tegen die hen meer vertelden over wie Sint Maarten was. Er waren een vrek, een bedelaar, de poortwachter, een soldaat en een paard en ieder vertelden ze een stukje verhaal. 

Als laatste kwamen ze bij Sint Maarten en zagen ze hoe hij zijn mantel deelde met de bedelaar. Sommige kinderen zagen natuurlijk wel dat het paard ‘eigenlijk een oma was met grijs haar’. De bedelaar vonden ze maar een arme sloeber (al merkten ze wel scherp op dat hij iets warms onder zijn gescheurde vest aan had). En de soldaat die in de bosjes verstopt was bleek toch niet helemaal echt, omdat hij een een speelgoed-schild bij zich had. De kinderkoren van de Opstandingskerk en de parochie zongen Sint Maartens-liedjes en stichting Timon zorgde voor chocolademelk.

Veel kinderen hadden wel heel goed begrepen dat Sint Maarten over delen gaat. Ze hadden tekenspullen en speelgoed meegebracht om weg te geven. Bij Sint Maarten werden verschillende kratjes gevuld. Al die ingezamelde spullen zullen via de Voedselbank terechtkomen bij kinderen die het nodig hebben. Het was een vrolijk en leerzaam Sint Maartensfeest.

advertentie
advertentie