Het nieuwe bestuur van Stichting Buitenwereld: Henk Vernooij, Jolanda Wiesman, Etto Planting, Bart Keijl, Steffie Dega
Het nieuwe bestuur van Stichting Buitenwereld: Henk Vernooij, Jolanda Wiesman, Etto Planting, Bart Keijl, Steffie Dega Buitenwereld

Buitenwereld heeft een nieuw, ambitieus bestuur

31 december 2020 om 15:59 Maatschappelijk

HOUTEN Kinderboerderij en speeltuinvereniging Buitenwereld in Houten heeft een nieuw bestuur, bestaande uit Henk Vernooij, Jolanda Wiesman, Etto Planting, Bart Keijl, Steffie Drega. Zij willen ‘een ultieme poging wagen om Buitenwereld in haar huidige vorm te behouden als belangrijke voorziening voor Houten’. 

door Agnes Corbeij

In november werd bekend dat het bestuur opstapte. Daarop trok de gemeente de subsidie in. Daar maakte het oude bestuur bezwaar tegen, omdat de subsidie verstrekt was aan de stichting, niet aan de bestuursleden. Wethouder Overweg gaf aan dat de gemeente Buitenwereld voor Houten wil behouden. 

PERSONEEL Alle ontwikkelingen leidde tot veel onrust bij medewerkers en vrijwilligers. Zij vragen zich al een poosje af of ze op straat gezet worden. Het nieuwe bestuur is begonnen met gesprekken met personeel. Henk Vernooij, ook actief bij jeugdwerk, Pompoenendag en de Milieugroep Houten, is de nieuwe voorzitter.  ,,We hopen op korte termijn met de gemeente in overleg te gaan waarbij onze eerste prioriteit de belangen van het personeel en de vrijwilligers is.”

Ook gaat het nieuwe bestuur verder met de ambitieuze plannen die het vorige bestuur opgesteld had om Buitenwereld toekomstbestendig te maken. Het vorige bestuur kwam door gebrek aan bestuurskracht nooit tot uitvoering van de plannen. Vernooij: ,,We hebben de eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van een paviljoen voor horeca, sponsoring door Houtense bedrijven, fondsenwerving enz.”

HULP Net als Henk Vernooij hebben de andere bestuursleden veel ervaring met bestuurswerk. Daarom durven zij hier de schouders onder te zetten. Ze weten waar ze in stappen en zullen ook andere nodig hebben, zo zeggen ze zelf. ,,Het redden van Buitenwereld vereist inspanning, van ons als bestuur,  personeel en vrijwilligers, de gemeente en de hele Houtense gemeenschap. U hoort gaat meer van ons horen.”

advertentie
advertentie