Afbeelding
Arma van de Kerkhof-Kremers

Huidzorg Houten experts in de aanpak van acné

21 juli 2021 om 12:25 Zakelijk

HOUTEN Al dertien jaar behandelen de huidtherapeuten van Huidzorg Houten mensen met een onrustige huid. Acné is daarbij één van de meest voorkomende huidklachten. Door de grote hulpvraag hebben de huidtherapeuten zich gespecialiseerd in de behandeling van acné. Huidzorg Houten biedt nu ook lichtflitstherapie (IPL), de nieuwste en wetenschappelijk bewezen behandeling van acné.

Acné van alle leeftijden Mee-eters en puistjes zijn de belangrijkste verschijnselen van acné. Ze ontstaan op delen van de huid die veel talgkliertjes bevatten, zoals het gezicht, het decolleté, de schouders en de rug. Acné komt veel voor bij jongeren. `We zien ook veel volwassenen met acné,’ vertelt huidtherapeut en eigenaresse van Huidzorg Houten Dana Dijs Bom, `het heeft vaak te maken met hormoonschommelingen, niet de juiste huidverzorging en stress.’ Preventie en het huidprobleem bij de wortel aanpakken zijn daarom essentieel. Acnétherapie richt zich op alle aspecten die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van acné. Aanpassingen in het voedingspatroon en levensstijl en het gebruik van producten thuis zijn daarbij belangrijke factoren. `Een gezonde huid komt ook van binnenuit. Gelukkig zijn de mensen daar steeds meer van bewust. Het is een samenwerking tussen huidtherapeut en cliënt’, zegt Dana.

Nieuw: IPL-behandelingen tegen acné In de strijd tegen acné kun je niet altijd alles zelf in de hand hebben, soms moet de aandoening gewoon goed behandeld worden door een expert. De nieuwste en wetenschappelijk bewezen behandeling van acné betreft lichtflitstherapie (IPL). `Met de IPL-behandeling en een speciaal filter bestrijden we ontstekingen vanuit de diepte van de huid. De speciale golflengte van licht vernietigt de bacteriën die acné veroorzaken. Tevens krimpen de ontstoken talgklieren, waardoor de overproductie van talg vermindert.’

De huidtherapeut kan vervolgens aanwezige onzuiverheden grondig en bovendien op een heel voorzichtige manier verwijderen. Door zelf puistjes uit te knijpen kun je acné niet alleen erger maken maar ook huidschade veroorzaken. `Dit heb ik vroeger zelf aan de lijve ondervonden’, vertelt Dana, `door zelf aan je huid te zitten kan je in een vicieuze cirkel belanden. Een goede huidtherapeut weet deze te doorbreken, zodat je de controle kan loslaten.’

Behandeling acné-littekens Acné-littekens kunnen ook behandeld worden bij Huidzorg Houten. Chemische peelings en microneedling met de SkinPen helpen om eventueel ontstane huidschade zoals een grove huidstructuur, vlekjes, roodheden en littekentjes zoveel mogelijk te herstellen. Iedere huid is uniek en daarom stelt de huidtherapeut altijd een persoonlijk behandelplan op. `Persoonlijke aandacht is de kracht van Huidzorg Houten. Een behandelplan op maat in combinatie met de beste behandelmethoden versterken elkaar’, aldus Dana Dijs Bom.

Afspraak maken voor een gratis intakegesprek Afhankelijk van het aanvullend verzekeringspakket kan de behandeling van acné in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Via www.huidzorghouten.nl kunt u 24/7 een afspraak inplannen voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Uiteraard kan dat ook telefonisch via 030 63 42561.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie