Lisanne Vierhoven, Anna Schevers, Monique van Bentum.
Lisanne Vierhoven, Anna Schevers, Monique van Bentum. Brecheisen

De geschiedenis in een notendop

Zakelijk

HOUTEN Het is 1972, voormalig RABO-bankmedewerker Jan Brecheisen richt Brecheisen Makelaars op vanuit zijn huis in Utrecht Overvecht. Nu, 50 jaar later, zijn er 5 vestigingen met ruim 40 medewerkers. 

Vestigingsmanager van Brecheisen Houten Monique van Bentum weet het nog als de dag van gisteren. Het is 1972 voormalig RABO-bankmedewerker Jan Brecheisen richt Brecheisen Makelaars op vanuit zijn huis in Utrecht Overvecht. De zaken gaan zo goed dat hij in 1977 verhuist naar een drive in woning met zelfstandig kantoor. Twee jaar later naar de prestigieuze Maliebaan. Monique werkt inmiddels al 45 jaar bij Brecheisen. 

Innovativiteit, creativiteit en een uniek zakelijk inzicht zijn de mooie eigenschappen die van Jan Brecheisen een uiterst succesvol makelaar maken. Bovendien is hij niet bang om voor de troepen uit te lopen. Zo was Jan de eerste makelaar die in 1979 zijn kantoor vestigde op de Maliebaan, terwijl iedereen in eerste instantie zei: ,,Wat moet je als makelaar tussen de kantoren?” Al snel volgden meer makelaars de succesvolle vaandeldrager Brecheisen met een vestiging op de Maliebaan.

WONINGCRISIS Het verticale eigendom op de Maliebaan wist Jan Brecheisen ook superhandig te gebruiken toen begin jaren tachtig de woningmarkt in elkaar stortte. In 1979 brak de tweede oliecrisis uit. Vervolgens steeg de rente, konden duizenden mensen hun hypotheek niet meer betalen en daalden de huizenprijzen. De woningcrisis was een feit.

Niet fijn voor een makelaar die net een enorme investering had gedaan in een pand op de Maliebaan. Maar Jan Brecheisen ging niet bij de pakken neerzitten. Hij vestigde het kantoor op de begane grond, verhuurde de eerste, tweede en derde verdieping en verkocht de zolder. Zo wist hij de ondanks de crisis toch te overleven en enkele jaren later nieuwe mogelijkheden en markten aan te boren. In 1984 kocht hij een tweede kantoor in Houten waar Monique van Bentum later vestigingsmanager zou worden. Brecheisen durfde het als eerste makelaarskantoor in deze groeigemeente aan om hier een vestiging te openen. Wederom een succes, want binnen niet al te lange tijd stond Brecheisen Makelaars bekend als de grootste nieuwbouwmakelaar in Utrecht en omgeving. 

OPVOLGING Jan Brecheisen werkte nog tot eind jaren negentig als makelaar. Ondertussen speurde hij naar de juiste mensen om zijn aandelen aan te verkopen. Makelaar Marcel Arendsen was daarbij onderscheidend als innovatieve geest met een uitstekend handelsinstinct. Iemand die kansen ziet en die ook snel weet te verwezenlijken. Marcel werd na het vertrek van Jan grootaandeelhouder. De andere aandeelhouders van Brecheisen Makelaars zijn nu Stephan Wateler, Mark van Bennekom en Monique van Bentum. Brecheisen Makelaars is anno 2022 met ruim 40 enthousiaste medewerkers en 5 vestigingen (Utrecht, Houten, Vleuten De Meern, Leidsche Rijn, Amersfoort) de grootste makelaar in de Utrechtse regio.

Heb je verhuisplannen? Bel ons dan voor een vrijblijvend verkoopadvies en maak gebruik van onze gouden jubileum check! 

Het kantoor aan het Plein
Vestigingsmanager Monique van Bentum
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie