v.l.n.r. Dani Bartels, Nick ter Haar en Timo Dussenbroek
v.l.n.r. Dani Bartels, Nick ter Haar en Timo Dussenbroek Karin Tim-Nijland

Hoe Mr. Poké begon in Houten, nu ook poké bowls voor kinderen

19 april 2022 om 12:05 Zakelijk

HOUTEN In januari 2019 begon Dimitry eigenaar van Mr. Poké in de schuur achter zijn huis met de bereiding van poké bowls. Inmiddels heeft hij een bloeiend afhaal- en bezorgrestaurant met vestigingen in Houten en Nieuwegein. Poké bowl is een gerecht in één kom. De basis is van bijvoorbeeld rijst, daarop komen achtereenvolgens een mix-in van groenten en fruit en een hoofdingrediënt zoals vis, vlees of en vegetarische variant. En als laatste een dressing en topping. Hoe is Dimitry gestart met ondernemen?

door Karin Tim-Mijland

Het was een lang gekoesterde wens van Dimitry om een eigen bedrijf te beginnen. Toen de zaak waar hij bedrijfsleider was, ophield te bestaan, was de tijd hier rijp voor. In die periode reed hij regelmatig naar Utrecht om poké bowls te kopen, want in zijn woonplaats waren die niet te koop. Toen besloot hij om een proefavond voor vrienden en bekenden te organiseren waarbij hij zelfgemaakte poké bowls opdiende. Dimitry: ,,Iedereen vond het superlekker, ze waren laaiend enthousiast. Ze zeiden: ’Hier moet je iets mee doen.” Vervolgens begon hij achter in de schuur bij zijn huis met behulp van zijn schoonvader deze maaltijden te bereiden. De bestellingen bracht hij zelf met een scooter rond.

MEDEWERKERS Het bedrijf liep zo goed dat hij nieuwe medewerkers kon aannemen. Een maand later kwamen drie nieuwe medewerkers die samen een vriendengroep vormen bij hem in dienst. Dani Bartels, Nick ter Haar en Timo Dussenbroek. Toen Dimitry later dat jaar op vakantie ging, liet hij het bedrijf aan hen over. ,,Het was in goede handen achtergebleven, het bleek dat ik er niet altijd zelf bij hoef te zijn, zij regelen het wel.” Inmiddels hebben zij samen de leiding. Binnen één jaar verhuisde hij zijn bedrijf naar de Lange Schaft in Houten en kocht hij drie auto’s voor de bezorging. In 2021 opende hij een vestiging in Nieuwegein.

Over deze drie medewerkers van het eerste uur zegt Dimitry: ,,Als je samen in de schuur begint dan bouw je een band op. Ik ben dankbaar dat ze al zo lang bij mij zijn, ze werken hard en zijn zo gemotiveerd. Zonder hen was het niet gelukt.”

MENUKAART Op de menukaart van zijn afhaalrestaurant staan een grote hoeveelheid ingrediënten waaruit men kan kiezen bij de samenstelling van een poké bowl. Zo zijn er twaalf hoofdingrediënten, vijftien mix-ins van groenten en fruit, tien dressings en vijftien toppings. Maar er zijn ook samengestelde bowls voor iemand die niet zelf wil kiezen, Mr. Poké choices genoemd. Ook salades, bijgerechten en verse smoothies zijn te bestellen. Nieuw zijn de bowls voor kinderen. De basis bestaat uit sushirijst met als hoofdingrediënt bijvoorbeeld kipnuggets, vissticks en zalm.

Alles is gemakkelijk via de vernieuwde website te bestellen. De besteller krijgt dan een stappenplan te zien waarin hij verschillende keuzes kan maken, zodat hij niks vergeet. De bestellingen kunnen worden bezorgd of afgehaald. Mr. Poké is nog op zoek naar nieuwe medewerkers die per scooter of auto kunnen bezorgen.

Mr. Poké, Lange Schaft 32a Houten , www.mrpoke.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie