Het Eetatelier is één van de horeca-bedrijven die meedoet aan de Fairtrade week.
Het Eetatelier is één van de horeca-bedrijven die meedoet aan de Fairtrade week. Archief BDU Media / Irene van Valen

Restaurants bieden eerlijke en duurzame gerechten aan in Fairtrade week

3 mei 2021 om 15:35 Zakelijk

HOUTEN De Fairtrade week staat dit jaar in het teken van de horeca en het koken met eerlijke en duurzame producten. Denk hierbij aan gerechten met fairtrade, biologische, lokale of vegan ingrediënten. Maar liefst negen Houtense horeca-bedrijven hebben enthousiast gereageerd op de oproep van de Fairtrade Werkgroep Houten om hieraan mee te doen. Brasserie&Zo, Bij Teus, Deksels lekker, Dinner at Six, Eetatelier, Gewoon Anders, MIRO, Tante Truus pannenkoeken en Uijtewaal Catering bieden in deze week eerlijke en duurzame gerechten aan, die kunnen worden afgehaald of bezorgd.

Klanten die in de Fairtrade week een eerlijk en duurzaam gerecht bestellen, krijgen daarbij een kleine attentie van de werkgroep.

De Fairtrade werkgroep van de gemeente Houten spant zich al jaren in voor een wereld, waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Dit doen zij door eerlijke en duurzame handel te bevorderen, zodat producenten -waar ook ter wereld- een eerlijke prijs krijgen voor hun product en het milieu minder wordt belast. Voor deze doelstelling vragen ze extra aandacht in de Fairtrade week van 8 t/m 16 mei 2021.

Met deze actie ondersteunt de werkgroep ook de Houtense horeca, vanwege het moeilijke jaar dat zij achter de rug hebben. ,,Een jaar waarin we allemaal te maken hebben gekregen met de beperkingen, die de coronamaatregelen met zich meebrachten. De horeca is daarbij bepaald niet gespaard gebleven en de werkgroep bewondert de veerkracht en het ondernemerschap, dat de bedrijven hebben laten zien om te kunnen overleven.”

Heb je een tip of opmerking? Stuur je nieuws of foto naar houtensnieuws@bdu.nl

advertentie
advertentie