De gratis voorstelling is gecanceld vanwege de extra coronamaatregelen in cultuurcentrum Schoneveld
De gratis voorstelling is gecanceld vanwege de extra coronamaatregelen in cultuurcentrum Schoneveld Fairtrade

Fair Trade voorstelling 'de zee is van plastic' geschrapt

18 oktober 2020 om 17:08 Overig

HOUTEN - De voorstelling ‘Wow, de zee is van plastic’ van de Wereldwinkel en Fairtrade werkgroep Houten is geschrapt. De voorstelling zou zaterdag 31 oktober te zien zijn in cultuurhuis Schoneveld. .

Door de aangescherpte coronamaatregelen heeft Cultuurhuis Schoneveld haar regels aangepast, zodat een voorstelling niet meer haalbaar is. De Wereldwinkel en Fairtrade werkgroep Houten willen de voorstelling voor basisschoolkinderen in het voorjaar alsnog te organiseren.


De Fairtrade werkgroep Houten bood de voorstelling aan in het kader van de Fairtrade-week van 24 tot en met 31 oktober. Ze roepen deze week mensen op zoveel mogelijk eerlijke en duurzame kleding te kopen. Ze heeft hiervoor de Eerlijke Kleding Route gemaakt, zodat je weet waar je hiervoor in Houten terecht kunt. In de routekaart zijn elf winkels opgenomen waar je eerlijke en duurzame kleding kunt kopen. Eerlijke kleding is beter voor werknemers en het milieu en vrij van kinderarbeid. De route is te vinden op www.fairtradegemeentehouten.nl. Of raadpleeg hiervoor de app Eerlijk Winkelen Houten.


Fairtrade betekent letterlijk, eerlijke handel. Dankzij Fairtrade krijgen boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten en kunnen daardoor een bestaan opbouwen. In de Fairtrade-week ligt de focus op Fair Fashion, oftewel eerlijke en duurzame kleding, en waar je deze in Houten kunt kopen.

advertentie
advertentie