Sasja en Anette in een jurk van Orientique
Sasja en Anette in een jurk van Orientique Dagmar

,,Do you speak English?”

3 april 2024 om 12:18 Zakelijk

,,Ga je een boek schrijven?” vraagt een dame terwijl ze een broek van Spanx omhoog trekt. ,,Ik lijk met deze broek een maatje kleiner” lacht ze. ,,Het leek me leuk om het eens op een andere manier aan te pakken” zeg ik. ,,Maar brei er binnenkort een einde aan denk ik. Er zijn nog zoveel leuke en mooie winkelverhalen.”

Het is eigenlijk te warm voor een bezoek aan Toarmina. Maar Veronique is eraan toe om er een dagje alleen op uit te gaan. Het diner met Erwin was geweldig. Ze voelde zich een prinses toen ze met haar mooie jurk in het restaurant verscheen. De jurk kocht ze eerder voor een bruiloft en ze is blij, dat ze het heeft gedurfd om de jurk aan te trekken. Ze krijgt gloeiende wangen als ze terugdenkt aan de manier waarop hij naar haar keek. “A woman can be overdressed but never over elegant” denkt ze tevreden. Erwin moest wel vaak even naar buiten om te bellen. Allemaal werk dat niet kan wachten, had hij verontschuldigend gezegd. Hij leek weinig zin te hebben daarover iets te zeggen. Ze passeert een groep jongens die tegen hun scooters hangen. Het terras bij de ijssalon zit gezellig vol. Grappig denkt ze, er is niet veel veranderd. Ze heeft deze stad eerder bezocht, zeker 40 jaar geleden. Samen met haar vader. Ze heeft haar oortjes in en Rob de Nijs zingt Foto van vroeger. Ze krijgt een brok in haar keel. De woorden beschrijven zo goed wat ze soms voelt. Rationeel kan ze zichzelf goed voorhouden dat iemand verliezen bij het leven hoort. Maar wat zou ze er veel voor over hebben om haar vader nog eens te zien. Zijn hand vast te pakken. Zijn, soms pesterige, lachje te horen. Het lijkt allemaal net gisteren. En nu loopt ze hier zelf met grijs haar. Ouder dan haar vader toen was. Ze zucht diep. Kom op, Veronique zegt ze tegen zichzelf. Geniet van deze heerlijke dag. Ze besluit op een terrasje te gaan zitten en trakteert zichzelf op een koffie met een echte Italiaanse Cannoli. Ze sluit haar ogen als ze de heerlijke vulling van het Siciliaanse koekje proeft. Dankzij haar mooie witte Spanxbroek kan dit koekje er nog wel bij. Ze lijkt er immers een maatje minder in. ,,Questa giacca sembra una città italiana” zegt een dame die aan het tafeltje naast haar zit. Met haar handen wijst ze naar Veronique. Veronique probeert er met google translate achter te komen wat de dame haar probeert te zeggen. Ah, ze vindt de print van haar jasje mooi. (Het gaat om het jasje dat Agnes op de foto rechtsonder laat zien. In maat 36 tot en met 48 en 99,95). Het jasje is leuk maar wel erg warm. Het spijt Veronique, dat ze geen luchtige jurk heeft aangetrokken. Ze kuiert door een gezellig winkelstraatje en stapt een boutique binnen met kleurige kleding van het Australische merk Orientique. Ze kent het want haar favoriete winkeltje in Houten heeft het merk ook. Eigenlijk wil ze het liever daar kopen, maar ze heeft het nu warm. Sorry Sasja, denkt ze als op een kleurig rek afloopt. (Orientique heeft prachtige prints en ze kiest een model in de print die u op de grote foto ziet. Maat 36 tot en met 48 en €89,-). 

Als ze de deur uitloopt botst ze tegen een dame aan. Het is Belinda, de zus van Erwin. ,,Sorry” zegt Veronique. ,,Ok” zegt Belinda. ,,Nice Dress! New?” ,,Yes”, zegt Veronique. ,,Ik wilde net hetzelfde tegen jou zeggen. Ik ben dol op blauw!” (Het gaat om de combinatie van Red Button die u op de foto linksonder ziet). Belinda kijkt haar vragend aan en zegt: ,,Do you speak English?” Veronique is even in de war, maar legt dan in het Engels uit: ,,Sorry, I thought you were Dutch because you are Erwin’s sister.” Belinda doet een stap naar achteren en kijkt Veronique onderzoekend aan. ,,I’m not Erwin’s sister? I am his wife!” zegt ze. Veronique tovert moeizaam een glimlach op haar gezicht. Ze verontschuldigd zich nogmaals, zegt gedag en zet het op een lopen. Hoe kan dit? Waarom heeft Erwin gezegd dat Belinda zijn zus is? Ze voelt zich misselijk. Toen hij hen aan elkaar voorstelde sprak hij Nederlands. Dat verstaat Belinda dus niet. De taxi chauffeur die ze vraagt haar terug te rijden kijkt haar bezorgd aan. Hij zet de Radio aan. ‘Unbreak my heart’ klinkt uit de speakers. Ook dat nog, denkt Veronique en een traan rolt over haar wangen. Als ze bij het hotel uitstapt ziet ze Erwin op het terras zitten. Hij wuift naar haar. Veronique recht haar rug en houdt haar hoofd hoog. Ze voelt zich sterk in haar nieuwe jurk en loopt hem zonder iets te zeggen voorbij.

Iets doen wat moeilijk is of spannend? Met de juiste outfit is het makkelijker. Komt u deze week gezellig bij ons winkelen?

Deze informatie wordt u aangeboden door It Rains Fashion. Sasja heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Norma in een combinatie van Red Button
Agnes in een broek van Spanx, hemdje Oroblu en jasje Orientique
Afbeelding
advertentie
advertentie