Sasja in een broek van Robell en jasje van Frandsen
Sasja in een broek van Robell en jasje van Frandsen

De ‘rode-broeken-clan’

28 februari 2024 om 12:14 Zakelijk

HOUTEN Je kunt geen chique restaurant betreden of een borrel drinken in Laren of je ziet er wel een man op middelbare leeftijd, met een rode broek. Meestal meerdere mannen in rode broeken. Ze heten Peter-Jan of Jan-Willem en spelen golf. Ik chargeer natuurlijk een beetje want eigenlijk ben ik stiekem fan van de rode broeken clan.

Mijn lief kijkt verschrikt op als ik de kop van mijn stukje voorlees. ,,Ik trek geen rode broek aan hoor” zegt hij. ,,Jij heet ook geen Jan-Willem” zeg ik. ,,En ik speel geen golf” zegt hij lachend. Ik typ verder en hij kijkt opgelucht. Loos alarm. Geen rode broek in de kast. Ik besluit hem toch nog een beetje te pesten. ,,Toch jammer dat je het niet wilt proberen want zo in de zomer met een mooi wit shirt zou rood je zeker goed staan” zeg ik. ,,Jou staat een rode broek prachtig” zegt hij, ,,maar ik zie mezelf er echt niet in lopen.” Ik bedenk dat ik misschien eerst eens met een rode bermuda moet beginnen deze zomer. Dan kan hij er een beetje aan wennen. ,,Dagmar is er niet om een foto te nemen” zeg ik, ,,dus als ik nou die rode broek snel aantrek kun jij dan buiten even een foto nemen?” Het  is nu droog. Ik zie dat hij daar niet veel zin in heeft. Maar ik heb toch echt een foto nodig voor de modepagina van ‘t Groentje. En mijn zinnen gezet op de rode broek van Robell die ik op de grote foto laat zien. Deze broek is er in heel veel kleurtjes, bevat veel stretch en heeft geen knopen of rits. Maat 34 tot en met 48 en €59,95. Het regenjasje  (€160,-) is zo licht als een veertje en heeft een heerlijke pasvorm. 

,,Ik heb een nare bijeenkomst met mijn ex-man” zegt een dame die in de rekken aan het kijken is. ,,Oh jee wat vervelend” zeg ik. ,,Hij zorgt er altijd voor dat ik me klein voel en daar zie ik erg tegenop”, legt ze uit. ,,Het ging net beter, maar als je kinderen hebt samen, dan moet het helaas toch”. Als je kinderen met iemand hebt dan blijf je altijd in elkaars leven. ,,Het went hoor” zeg ik met een knipoog. Probeer dat rode pak eens van Elias Rumelis, stel ik voor. ,,Oef, heftig” zegt ze, maar eenmaal aan is ze verkocht. Echt een powerpak, maar wel in heerlijke stretchstof. De broek heeft een elastische tailleband en oogt met een sneaker sportief, met een hak trendy en met een laarsje zakelijk. Ze voelt zich hier echt tof in. ,,Welkom bij de rode broeken clan” zeg ik en we lachen allebei.

,,Ik ben dus helemaal niet gelukkig als ik voor mijn kast sta” zegt de dame die ik aan de telefoon heb. ,,Geen kastgeluk voor mij.” Ze heeft mijn modepagina over het opruimen van je kast gelezen. ,,Heeft u de kast al opgeruimd” vraag ik. ,,Er valt niets op te ruimen want er hangt helemaal niets in” zegt ze. Ze is slecht ter been en vraagt of ze thuis mag passen. Dat mag natuurlijk en ze komt de volgende ochtend langs om wat uit te zoeken. Ze kiest twee broeken en een blouse. Onder andere de broek die ik u op de foto linksonder laat zien. Ook dit is een broek van Robell. Het jasje dat ik erbij draag is een echt tussenjasje (€140,-). Ook weer zo’n vedergewichtje en tijdloos chique.

,,Dat je dat durft, een foto van een man in vrouwenkleding in ‘t Groentje te plaatsen” zegt een dame tijdens het afrekenen. ,,Waarom zou ik dat niet doen?” vraag ik verbaasd. ,,Mensen zouden het op een verkeerde manier kunnen uitleggen”, is haar antwoord. ,,En komen dan misschien niet meer bij je winkelen.” Daar heb ik dus geen moment bij stilgestaan. ,,Ik zou niet weten waarom mensen daar aanstoot aan kunnen nemen” zeg ik. ,,Voor mij is er 1 wereld en 1 mens. En iedereen die aardig, netjes en respectvol is, is welkom in deze winkel.” Ze snuift een beetje. ,,Neem nou maar van mij aan dat een heleboel mensen in Houten hier niet van gediend zijn.” Ik geeft het tasje aan en zeg: ,,met alles wat er in de wereld aan de hand is. Hoe erg is het dan dat een aardige man graag dameskleding draagt?”

,,Wat ben je vroeg” zegt mijn lief als ik thuiskom. Ik ga nog even met Asuki een rondje lopen. Even uitwaaien. ,,Volgens buienradar gaat het regenen hoor” roept hij. ,,Waterdicht jasje van Frandsen” roep ik terug. Het gaat over het jasje (€180,-) dat ik u op de foto rechtsonder laat zien. Ik combineer met eenvoudige jeans zonder poespas van Red Button met een rechte pijp. Ook een prijs zonder poespas, maat 36 tot en met 46 (ook lengtematen) en €49.95.

Komt u deze week een kijkje nemen? Wie weet sluit u ook aan bij de rode broeken clan.

Deze informatie wordt u aangeboden door It Rains Fashion. Sasja heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Sasja in een broek van Robell en een jasje van Frandsen
Sasja in een jeans van Red Button en jasje van Frandsen
Afbeelding
advertentie
advertentie