Agnes in een jurk van Tia
Agnes in een jurk van Tia Dagmar Lap

Nieuwe dromen

27 maart 2024 om 12:57 Zakelijk

,,Hoe loopt het af met Veronique en Erwin?” roept mijn klant vanuit de paskamer. ,,Moet er een vervolg komen?” vraag ik. ,,Zeker”, zegt ze en stapt de paskamer uit in een linnen broek en blouse van Orientique. Echt schattig, besluiten we allebei. En perfect voor een vakantie naar een warm land. ,,Maar nu nog besluiten welke kleur” lacht ze.

Veronique wordt wakker van de geur van verse croissants en vrolijke keukengeluiden. Het is pas half 8 dus ze heeft nog voldoende tijd om zich klaar te maken voor het ontbijt. Vandaag staat er een uitstapje naar Savoca op het programma. Ze huivert als ze de deken van zich afslaat. Het is pas april en zelfs op Sicilië kan het af en toe fris zijn. Ze neemt voor de zekerheid een vestje mee. Ze hoopt dat Erwin, die vrolijke knappe man die ze gisterenavond heeft ontmoet, ook meegaat naar Savoca. Ze kiest een roze denim van Red Button, een oranje shirtje en oranje en roze vestje. U ziet de combinatie op de foto rechtsonder. Ze opent de gordijnen en kijkt over de kleurige tuin van haar hotel. ,,Open het raam voor nieuwe dromen” zegt ze tegen zichzelf. Na het ontbijt stapt ze in de bus die klaarstaat voor het uitstapje. De bus vult zich met gasten. Een dame van middelbare leeftijd komt naast haar zitten. Een beetje teleurgesteld kijkt ze uit het raam. Nu kan Erwin niet meer naast haar komen zitten, mocht hij nog komen. En dat doet hij. Hij neemt vrijwel direct plaats naast een dame voorin de bus. Ze kussen elkaar gedag. Veronique kijkt geschrokken snel de andere kant op. Die dame heeft ze gisteren niet gezien. Ze is lang en slank met prachtig donker haar tot op haar schouders. Ze draagt een fuchsia broek met wijde pijpen en elastische tailleband in combinatie met een blouse met felle kleuren. U ziet de combinatie op de foto linksonder. 

Savoca is een prachtig plaatsje in de bergen. De bus komt met moeite omhoog en Veronique knijpt iedere keer haar ogen dicht als er een tegenligger aankomt. Ze stappen uit op een plein dat een prachtig uitzicht geeft over de bergen. Bij bar Vitelli wordt er iets gedronken. Een prachtig terras met een oleander dak. De heerlijke amandelgeur is bijna bedwelmend. Ze ziet Erwin aankomen. Hij is druk in gesprek met de dame uit de bus, maar ziet haar ook en wuift. Ze wuift terug. 

,,Heb je het niet naar je zin?” vraagt een kleine man. Hij draagt een pet met het logo van The Godfather. ,,In dit dorp zijn een heleboel scene’s opgenomen voor de film The Godfather met Al Pacino” begint hij te vertellen. Veronique kent de naam van de film, maar heeft hem niet gezien. De kleine man heet Jimmy en heeft duidelijk zin zijn kennis te delen. Als een volleerd gids geeft hij haar een rondleiding door het dorp, wijst de plekken aan waar scene’s zijn opgenomen en vertelt het verhaal van de film. ,,Het gaat over de maffia en die is hier nog steeds heel machtig” fluistert hij. Ze lopen terug naar het plein en ze ziet Erwin met de dame met het donkere haar. Het lijkt alsof ze ruzie hebben. Zij maakt wilde gebaren en Erwin staat er nors bij met zijn armen over elkaar. Snel loopt ze door. Dit lijken twee mensen die elkaar goed kennen. Maar dan ga je toch niet mee met een singlereis?

 ,,Hoe vond je Savoca?” Erwin staat vlak achter haar en ze voelt zijn adem in haar nek. O jee, denkt ze, daar komen die vlinders weer in mijn buik. Kan iemand ze alsjeblieft wegjagen? Erwin roept een vrouwenstem. Veronique kan het niet laten om te kijken. Het is de vrouw met het donkere haar. Hun ogen ontmoeten elkaar en Veronique kijkt snel weer weg. In de ogen van de vrouw ziet ze afkeer en woede. ,,Veronique”, zegt Erwin, ,,mag ik je mijn zus Belinda voorstellen?” Hij pakt haar hand en kijkt haar in de ogen. ,Sorry, we hebben elkaar de hele dag niet gesproken. Mijn zus en ik moeten wat familiezaken regelen.” ,,Geen mafia-achtige dingen hoop ik”, grapt Veronique. Even lijkt het of Erwin wat geergerd is, maar dan lacht hij stralend. ,,Zullen we vanavond samen uit eten gaan?” Het hart van Veronique maakt een sprongetje. ,,Waarheen?” vraagt ze nonchalant. ,,Dat is een verrassing, maar trek je mooiste jurk aan” is zijn antwoord. Terug in het hotel haalt Veronique haar mooiste jurk uit de kast. Het is de jurk die u ziet op de grote foto. Ze kijkt uit het raam en zegt zachtjes: ,,open het raam voor nieuwe dromen, Veronique.”

De winkel is klaar voor een nieuwe week en nieuwe dromen. Op uw paasbest verschijnen aan de paasbrunch? Wij helpen u graag aan de juiste outfit!

Deze informatie wordt u aangeboden door It Rains Fashion. Sasja heeft een kledingwinkel op het Oude Dorp van Houten en beschrijft hier haar belevenissen in de winkel en soms daarbuiten.

Norma in een blouse en broek van &CoWoman
Sasja in een broek en vest van &CoWoman
Afbeelding
advertentie
advertentie